מי אני: "שמי טל ויגדור, אני בן 47, מנהל בטיחות בחברת גז גדולה, נשוי לאוסי ואבא לשלוש בנות מקסימות: גפן בת 12, אגם בת 10, ודרי בת 7. גדלתי בבית עם אימא שתמיד בישלה אוכל שמאוד אהבתי. אני זוכר שגם החברים שלי תמיד אהבו לאכול אצלנו. בתור ילד חלמתי ללמוד את המקצוע הזה ולהפוך לשף, ובשלב מסוים בחיי אפילו כבר ביררתי על לימודים בתדמור. אבל החיים התגלגלו ולאחר השחרור מהצבא טסתי לארצות הברית ללמוד הנדסה ובמקביל גם עבדתי בתחום. ופתאום, רחוק מהבית, מצאתי את עצמי מבשל הרבה, במיוחד אוכל שגדלתי עליו בישראל. לא רק אוכל של אמא שלי אלא אוכל ישראלי מכל העדות. יום אחד כשגרתי באוהיו הכנתי אפילו חומוס ופלאפל לישראלים שעבדו בקניון ליד הבית שלי והם מאוד אהבו. העבודה במטבח הרגיעה אותי בתקופות לחוצות ועזרה לי קצת להתגבר על הגעגועים לארץ ולמשפחה. אחרי שהתחתנתי ונולדו הבנות לקחתי אחריות על המטבח ואני כל הזמן מחפש מתכונים שהמשפחה תאהב לאכול. בשנה האחרונה, עם הקורונה שגרמה לכולנו להיות יותר בבית, נכנסתי במלוא המרץ למטבח, ואני מרגיש שפיתחתי משמעותית את כישורי הבישול שלי. אשמח לשתף אתכם במתכון מיוחד של חזה עוף מוקפץ באננס וירקות. זה מתכון שאני מאוד אוהב כי הוא משלב מספר טעמים – חמוץ, מתוק, ומעט חריף וכשמגישים אותו על אורז לבן זה בכלל מעדן. בתיאבון ותיהנו!"
מתכון: חזה עוף מוקפץ עם אננס וירקות
# לקמח 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות אחידות, לטגן דקה כל צד ולהוציא.
# במחבת נקיה לשים 4 כפות שמן זית על אש גבוהה, 7 יחידות של פלפל שאטה אדום יבש, להכניס את העוף אחרי דקה, להוסיף 1 בצל אדום חתוך גס, פלפל אדום וירוק חתוכים גס, פלפל חריף חתוך דק, להוסיף קוביות מאננס טרי או קופסא.
# לתבל ב-5 כפות סויה, 3 כפות טריאקי, 2 כפות צילי מתוק או חריף, לקראת הסוף להוסיף בצל ירוק חתוך גס, להוציא ולהגיש.
לקבוצת הפייסבוק 'מה אוכלים היום?' ולמתכונים נוספים היכנסו כאן
למדור אוכל באתר ולמתכונים נוספים היכנסו כאן
הצטרפו לערוץ הטלגרם של צומת השרון הרצליה
תגובות