מיכל גוטליב פרידור ז"ל. צילום: מתוך הפייסבוק של עיריית רמת השרון
מיכל גוטליב פרידור ז"ל. צילום: מתוך הפייסבוק של עיריית רמת השרון

נפרדים בכאב מהמנהלת והמחנכת האהובה: מיכל גוטליב פרידור הלכה לעולמה

מיכל ז"ל ניהלה וחינכה בבתי ספר ברמת השרון, כפר שמריהו והרצליה: "דמות חינוכית משמעותית שהאמינה בכל תלמיד ותלמידה, כולם הכירו אותה והיא הכירה את כולם"

פורסם בתאריך: 18.2.26 16:47

אבל גדול: מיכל גוטליב פרידור ז"ל הלכה לעולמה בתחילת השבוע ממחלת הסרטן בהיותה בת 56 בלבד. מיכל, תושבת רמת השרון, ניהלה בעבר את בתי הספר היסודיים אוסישקין ברמת השרון, גשר בכפר שמריהו ונוף ים בהרצליה, תוך שהיא מובילה מיזמים חינוכיים בכל בית ספר שאותו ניהלה. היא הובאה למנחות בקבורה אזרחית בבית העלמין מורשה ברמת השרון והותירה אחריה את בעלה ברק ושני בנים, בן ואדם, שלמדו במסגרות החינוך ברמת השרון. היא אחותה של השחקנית והזמרת שיר גוטליב. בעברה התפרסמה כמגישה בתכנית האירוח "שישי חי" בערוץ 2.

בהודעה שהוציאה עיריית רמת השרון נכתב: "מיכל הייתה מורה וסגנית מנהל בבית הספר אוסישקין, דמות חינוכית משמעותית שהאמינה בכל תלמיד ותלמידה. החינוך בעיר היה עבורה שליחות אמיתית והיא פעלה במסירות גם כחברה בוועד ההורים, מתוך רצון עמוק להשפיע, לשפר ולחזק את הקהילה החינוכית כולה. בהמלצת ראש העירייה, איציק רוכברגר, היא יצאה למסלול של ניהול בתי ספר וניהלה בהמשך בתי ספר בהרצליה וכפר שמריהו".

 

 

 

 

 

 

 

במשפחתה מספרים שהיה קשה לפספס את הנוכחות שלה ברמת השרון: "כולם הכירו אותה והיא הכירה את כולם. היא אהבה לשבת בבית הקפה קרמל, לקפוץ לאבי הספר, לעבור אצל דיאנה התופרת ולבחור ירקות ופירות טריים בשדות במשק קנטור. בכל מקום השאירה חיוך, מילה טובה ושיחה אמיתית. מיכל חלמה לגור במושב ורמת השרון נתנה לה את התחושה המדויקת שחיפשה – השילוב בין טבע לעיר, בין קהילה חמה למרחבים פתוחים. היא אהבה את האנשים בעיר והאנשים אהבו אותה בחזרה. אנו מוקירים ומעריכים מאוד את תמיכת העירייה בתקופה הקשה שלאחר לכתה, תמיכה שמבטאת את הרוח הקהילתית שמיכל כל כך האמינה בה".

את דרכה בעולם הבידור והבמה החלה מיכל בצעירותה בלהקת "צופי תל אביב". בהמשך, בשנות ה- 90, התמקדה בעיקר בדיבוב ושירה בסדרות טלוויזיה לילדים. בשנת 1995 זכתה לחשיפה טלוויזיונית רחבה כאשר הצטרפה לצוות המגישות של תכנית האירוח "שישי חי" בערוץ 2 בהנחייתה של מרב מיכאלי. לאחר שפרשה מעולם התקשורת והבידור פנתה מיכל לתחום החינוך וכאמור לאורך השנים כיהנה כמנהלת בתי ספר יסודיים באזור השרון.

תגובות

תגובה אחת
תגובה אחת
  1. שרונה מזור

    עצוב לשמוע, תנחומים ללביאה- אמא של מיכל, אישה מקסימה, היתה גננת ברמת אביב ג' של הבן שלנו עומר לפני 37 שנים כשהיה בן שנה וחצי.

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר