נעם קוטולובסקי בן ה-16, שהוכש לפני יומיים (שני) על ידי נחש צפע בחצר ביתו בבית יהושוע, מאושפז עדיין בטיפול נמרץ במרכז הרפואי מאיר בכפר סבא, ומתאושש. היום הוא סיפר לראשונה על מה שעבר: "ביום שני בשעות הצהריים אספתי בחצר הבית עצים להסקה ולפתע הרגשתי דקירה מוזרה באצבע. למרות שלבשתי כפפות עבודה הרגשתי כאילו מסמר נכנס לי לאצבע. באותו רגע חשבתי שאולי נחש הכיש אותי ואז שמעתי את הלחישה של הנחש וראיתי אותו מזדחל. באותו רגע ידעתי שזו הכשת נחש ושאני חייב להישאר רגוע וכדאי שלא אזוז כי זה יכול להחמיר את המצב שלי. מכיוון שלא היה עליי טלפון והייתי לבד הייתי חייב לרוץ הביתה להזעיק עזרה ותוך כדי הריצה הבנתי שזה מסוכן אבל שאין לי ברירה. מיד כשהגעתי הביתה צעקתי לאבא שלי שהכיש אותי נחש".
מישל, אמא של נעם, מספרת: "התעוררתי מהצעקות של כל הסובבים את נעם. דווקא הוא השתדל להישאר רגוע. הזעקנו אמבולנס ועד שהגיע קיבלנו הוראות בטלפון לא לשתות ולהרטיב את מקום ההכשה. בינתיים הגיע כונן מד"א מהיישוב, מדד לו לחץ דם ושם עליו מסכת חמצן. זיו בעלי רץ לחפש את הנחש על מנת שנוכל לתת לצוותי ההצלה מידע על סוג הנחש. כשהוא מצא את הנחש, הוא צילם אותו וכך ידענו שמדובר בצפע".
במקביל נעם החל לחוש שקשה לו לנשום וסחרחורות. "תוך כדי הנסיעה באמבולנס", מספרת מישל, "מצבו של נעם התדרדר והוא החל להקיא. בשלב מסוים בנסיעה כבר לא היה לו כוח לענות לי. אמרתי לו: נעם למה אתה לא עונה לי? הבנתי שהוא כבר לא שומע אותי וחשבתי שאני מאבדת אותו, זה היה מאוד קשה".
נעם מספר: "כשהגעתי לבית חולים מאיר, קיבלו את פניי צוות ענק של רופאים ואחיות ומיד הכניסו אותי לחדר הלם. הם היו מאוד מקצועיים ותוך כדי שהם מדברים אחד עם השני הם גם דאגו לדבר איתי כל הזמן ולהרגיע אותי". מישל מוסיפה: "המחשבה שאם לא היינו שם היינו מאבדים אותו מאוד קשה".
ד"ר אהוד רוזנבלום, מנהל המחלקה לרפואה דחופה ילדים במרכז הרפואי מאיר מקבוצת כללית, מספר: "נעם הגיע אלינו עם סימן הכשה בידו במצב יציב כשהוא סובל מתגובות סיסטמיות ומקומיות שכללו הקאה, כאבי בטן, חיוורון, בחילות ודופק מואץ. מיד עם הגעתו הנער הוכנס לחדר החייאה וטופל בטיפול תמיכתי שכלל חמצן ונוזלים, טיפול נגד כאב וכמובן הטיפול החשוב ביותר אנטי ונום- נסיוב נגד צפע ארצישראלי. במהלך הטיפול נצפה שיפור במצבו והוא הועבר במצב יציב להמשך טיפול ביחידה לטיפול נמרץ ילדים".
רוזנבלום מדגיש את כללי הטיפול במידה והוכשתם: "במידה והוכשתם או שאדם לידכם הוכש, השכיבו את האדם שהוכש באופן מיידי במקום מוצל, הרגיעו אותו ככל שניתן, קבעו את הגפה על ידי הנחה על קרש/חפץ ישר, הזעיקו סיוע באופן מיידי והגיעו לבית חולים על מנת שנעניק לכם את הטיפול הטוב ביותר כמה שיותר מהר. אל תמצצו את הארס ואל תשימו קרח על סימני ההכשה".
הצטרפו לערוץ הטלגרם של צומת השרון הרצליה
תגובות