מירי שכטר עברה להתגורר בשכונת נווה עמל בהרצליה כבר לפני למעלה מעשרים שנה וחיה בה יחד עם בתה בת ה-17.5. לפני שנים הקימה שכטר חנות מתנות בחצר ביתה, התואמת לאופי הקהילתי של השכונה ועונה על צרכי התושבים בה. סביב החנות היא מקיימת לעיתים אירועים שונים ופעילויות. כאשר עלה הרעיון של קבוצת הפעילים בשכונה "עמליה" לקיים פעילות אושפיזין קהילתית בבתים שונים של תושבים בנווה עמל, טבעי היה לפנות אליה.
"בשכונה שלנו קמה קבוצה בשם 'עמליה', שבשיתוף פעולה עם המתנ"ס מייצרת כל מיני פעילויות של הורים וילדים לקהילה. במסגרת הזאת מתקיימות פעילויות שונות במהלך השנה והחגים, מתוך רצון לקרב בין התושבים, לקיים שיתופי פעולה בין האוכלוסייה הדתית והחילונית, וכדי להכיר את המסורת. הקבוצה הזאת יזמה את פעילות האושפיזין בסוכה לפני כארבע שנים. אז פנו אלי חבצלת פנחס, מנהלת מתנ"ס נווה עמל ועירית אהרוני, פעילה בשכונה, ממובילות 'עמליה' וחברה, והציעו לי לקחת חלק בפעילות. כמובן שהסכמתי", היא מספרת.
בפעילות האושפיזין בסוכה שלה עורכת מירי שכטר סדנאות אומנות שונות להורים ולילדים. "אני מקיימת אצלי בחצר את פעילות האושפיזין בסוכה שאני והשכנים שלי מקימים מהפרגולה אצלי בגינה – ארבעה עמודי עץ עם סככת קש. סביבה יש המון ירוק ונעים לבלות בה. השנה האירוח היה פשוט מדהים, ילדים דתיים וילדים חילוניים יצרו יחד זה לצד זה – זה לדעתי הקסם שיש בשכונה הזו".
מה כללה הפעילות?
"השנה פניתי לעדי פלד שמדריכה פעילויות סדנאות אומנות, והצעתי לה לשתף פעולה. היא הביאה כפכפים שהילדים ציירו עליהם גרפיטי, בנוסף הם יצרו קישוטים מנייר והיה ממש מגניב. יש לי שכנים דתיים שהזמנתי אלי ולשמחתי הם הגיעו יחד עם אורחים שהגיעו להתארח בסוכה שלהם. בנוסף הגיעו לפעילות גם הורים וילדים שלא מתגוררים בשכונה. הילדים יצרו, ההורים פטפטו, הייתה אווירה של נינוחות ותחושה שההורים הגיעו כדי לבלות עם הילדים. בקיצור, היה מעייף ומאוד מאוד מהנה".
תגובות