החנות "גילגי". צילום: עזרא לוי
החנות "גילגי". צילום: עזרא לוי

"הלקוחות באו לכאן כשהיו ילדים והיום הם מגיעים עם הילדים שלהם"

יוסי דגן ובנו בן מנהלים את "גילגי", חנות לצעצועים, בלונים, ציוד משרדי וציוד לגנים ולבתי ספר, שחוגגת השנה 40 שנים להקמתה

פורסם בתאריך: 28.8.17 12:10

מי: בן דגן, 28, רווק, סיים השנה לימודי הנדסת תעשייה וניהול. אביו, יוסי דגן, פתח את החנות לפני 40 שנה ובן הצטרף לעסק המשפחתי.

איך התחיל: "לפני 40 שנה אבי היה סוכן מכירות. ממש במקרה הוא נקלע למרכז המסחרי בכיכר טיראן, וכששמע שישנה למכירה חנות לציוד משרדי, החליט לרכוש אותה. במהלך השנים הפך את המקום לחנות צעצועים ועוד".

העסק: "גילגי" היא חנות צעצועים, ציוד משרדי עם שירות למשרדים באזור, בלונים. נותנים שירות לכל מי שחוגג לעצמו או לאחרים ומכינים סידורי בלונים לכל אירוע, ציוד לבתי ספר, ספרי לימוד. חנות שכונתית עם לקוחות שכשהיו ילדים באו עם ההורים, והיום הם מגיעים עם הילדים שלהם, חנות שכונתית עם לקוחות קבועים שאיתנו עוד לפני שנולדתי".

חלוקת עבודה: "אבא שלי אחראי על מה שנעשה מאחורי הקלעים: קניית הסחורה, הזמנות וניהול חשבונות. חנה שאיתנו כבר 40 שנה מומחית להנהלת חשבונות. תומר שעובד איתי במכירות ואני. כיום אני מנהל את החנות ונמצא בה מדי יום".

בשנה הקרובה: "העסק הוא מאוד משפחתי. הנושא של פתיחת סניפים עלה בעבר, אבל ברור שקשה לשמור על אווירה משפחתית כשיש יותר מסניף אחד. כל הייחוד שלנו זה שאנחנו אלה שנמצאים שם והשירות הוא מאוד אישי. הערך המוסף שלנו זה השירות, כי אחרת אפשר ללכת לקניון או לכל חנות אחרת. מה שמייחד אותנו זה שאנחנו מכירים את הלקוחות בשמותיהם ומכירים את הילדים שלהם ובני משפחותיהם. אבל בימים אלה אנחנו מתפתחים לכיוון של האינטרנט".

בעוד עשר שנים: "שנזכה לראות גם את הילדים של הנערים שקונים אצלנו עכשיו. ולהמשיך להיות חנות כזו שכונתית שנותנת שירות למשפחות של המשפחות של המשפחות, ושנישאר עדכניים בתחום האינטרנט".

אם לא חנות צעצועים: "אבא שלי ככל הנראה היה עוסק ביבוא, זה משהו שהוא מאוד אוהב, ואני בתחום שלמדתי באוניברסיטה".

עצמאי או שכיר: "כעצמאי יש לך את היכולת ליצור את המקום שלך, לעשות את הדברים שאתה רוצה ואיך שאתה אוהב. ולמה לא? בגלל כל העניין של הדאגה ולהיות עם היד על הדופק. כשזה שלך אתה לא מסיים לעבוד בחמש בערב, אתה עובד תמיד. כל הזמן. גם כשאתה בחופשה. עבודה מסביב לשעון".

הכי כיף: "התקופה הזו שלפני ה-1 בספטמבר. לראות את הילדים מתרגשים לקראת כיתה א', ילדים שאתה בעצם מכיר מגיל מאוד קטן ואת ההתרגשות של ההורים שלהם יחד איתם".

הכי קשה: "העבודה סביב השעון. פיזית, תמיד להיות עדכניים. תמיד להביא את הדברים הנכונים".
טיפ לעצמאי המתחיל: "ליצור קהל לקוחות נאמן על ידי שירות טוב, לא להיות עצלן, לרוץ אחרי דברים שאנשים מבקשים, אם אין לך את זה באותו רגע אז להבטיח להם שמחר תביא להם, ליצור את קהל הלקוחות הנאמן שלך ולדאוג לערך המוסף שלך כעסק כי תמיד יש אלטרנטיבות אחרות".

איך העירייה יכולה לסייע: "בכל מה שקשור לנראות של הרחוב וחניות".

מה אתה הכי אוהב בהרצליה: "אנחנו מאוד קרובים לים וזה כיף. את האנשים, האווירה. עיר של ים".

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר