ד”ר איתי שטרנברג
ד”ר איתי שטרנברג

"יש התקדמות משמעותית באבחון סרטן הערמונית"

ד”ר איתי שטרנברג, תושב כפר סבא וסגן מנהל המחלקה האורולוגית בבית החולים מאיר, מספר על הדרך החדשנית בה ניתן לאבחן את המחלה

פורסם בתאריך: 15.7.17 23:09

ד”ר איתי שטרנברג למד רפואה בטכניון במסגרת העתודה האקדמאית בצבא ובמהלך השירות הגיע להתמחות באורולוגיה. בשנת 2005 החל שטרנברג בהתמחות בבית חולים מאיר אותה סיים בשנת 2011. לאחר שסיים את ההתמחות עבר שטרנברג להתגורר בניו יורק שם עבד במשך כשלוש שנים בתת התמחות במרכז הסרטן הגדול בעולם. בשנת 2014 חזר שטרנברג לבית החולים מאיר ובחודש ביוני האחרון מונה לסגן מנהל המחלקה האורולוגית בה עובדים תשעה רופאים בכירים, שישהה מתמחים ו-25 אחיות. “המחלקה במאיר היא המחלקה השנייה הכי גדולה בארץ”, אומר שטרנברג, “זו מחלקה מאוד פעילה. אורולוגיה למעשה מתרכזת בדרכי השתן וכל מה שקשור לפריון הגבר. כל הנושא של אבנים בכליות, פרוסטטה (ערמונית) ועוד. התחום שלי הוא כל הנושא של סרטן ערמונית, סרטן שלפוחית, סרטן כליה וסרטן האשכים. יש גם את הנושא של תפקוד מיני ופריון הגבר וכל הנושא של הפריות שנובעות מחוסר פריון של הגבר”.
ד”ר שטרנברג מסביר כי כיום סרטן הערמונית הוא הסרטן השכיח ביותר אצל בגברים. “הוא יותר שכיח מכל סרטן אחר, לא רק באורולוגיה”, הוא אומר, “זה סרטן שבעצם כל גבר שביעי יחלה בו במהלך חייו. אם לוקחים את כל הגברים שיחלו בסרטן כלשהו סרטן הערמונית הוא בעצם רבע מהמקרים. זה נושא שמעסיק אנשים כי גם הטיפול בסרטן הערמונית יכול לגרום לפגיעה בתפקוד המיני וביכולת הזקפה. בגלל שזה סרטן כל כך שכיח המון כסף מושקע במחקר בתחום, אז יש כל הזמן התקדמות. בשנים האחרונות היו התקדמויות מאוד משמעותיות בכל הנושא של אבחון המחלה ושיפור היכולת לחזות מה יקרה עם החולה אחרי שהוא אושפז ולפי זה גם להחליט איזה טיפול הוא צריך. גם ברמת הטיפולים יש חידושים רבים. אבחון מוקדם של סרטן הערמונית נעשה באמצעות בדיקת דם, בדרך כלל סביב גיל 50. בבית חולים מאיר קיים אחד מהמרכזים העיקריים שעושים היום ביופסיות שהיא בעצם דגימה של הערמונית דרך MRI שהוא כלי שרואה את הערמונית בצורה המדויקת ביותר. ככה אנחנו מגדלים פי שתיים את הדיוק של הביופסיה ומאבחנים מוקדם ומשפרים את הטיפול בחולים. באופן עקרוני כשמטפלים בסרטן אנחנו מודדים את ההצלחה בזה שבן אדם לא ימות מהסרטן, לא יפתח גרורות ושהסרטן לא יחזור. אבל בסרטן ערמונית, בגלל שזו מחלה של גברים יחסית צעירים ולטיפול יש השפעות פונקציונליות, אז אנחנו מודדים הצלחה של טיפול בסרטן במדד שנקרא ההישג המשולש. אנחנו בודקים שהסרטן לא חוזר, אנחנו בודקים גם באיזה אחוז מהגברים גם הסרטן לא חזר וגם שימרנו להם את יכולת הזקפה ודבר שלישי זה שהם לא דולפים שתן. הנושא של שימור הזקפה זה אחד מהחידושים הגדולים שזיהו שהעצבים שחיים על הזקפה מקיפים את הערמונית ואנחנו מיישמים איך להשאיר אותם. מה שבעבר היינו כורתים ועד היום אפילו יש כאלו שכורתים. דבר זה מעלה את היכולת לשמר את הזקפה של הגבר ואת התפקוד המיני התקין”.
המדור רופא מומחה הוא מדור מקודם הנעשה בשיתוף עם בית החולים "מאיר"

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר