ד"ר דורון נצר. צילום: רמי זרנגר
ד"ר דורון נצר. צילום: רמי זרנגר

הכירו: הטכנולוגיות החדשות שמשנות את חדרי הניתוח

מודל של המקרה, הדפסה בתלת מימד, חומר שצובע רקמות ועוד. ד"ר דורון נצר, סגן מנהל בית החולים מאיר, מספר על החידושים הטכנולוגיים שמסייעים לחולים ולרופאים

פורסם בתאריך: 16.11.17 11:05

ד"ר דורון נצר, סגן מנהל בית החולים מאיר, למד רפואה בטכניון. לאחר מכן מילא שורה של תפקידי ניהול בשירותי בריאות כללית, ביניהם מנהל מרפאה, מנהל יחידת הבקרה של מחוז שרון-שומרון ומאז 2008 הוא בתפקידו הנוכחי כסגן מנהל בית החולים. בתחום אחריותו מצויים כלל חדרי הניתוח, המחלקות הכירורגיות ומרפאות החוץ בבית החולים. כמו כן הוא נושא בשורת תפקידים בוועדות המרכז הרפואי ואחראי על מרכז הספורט, אחראי על פיתוח רפואי ועסקי ועל הנושא של טכנולוגיות רפואיות.

"טכנולוגיה ברפואה זה נושא מאוד מורכב היום שמעסיק רופאים ומהנדסים במטרה ליצור טכנולוגיות חדשות ברפואה שיעזרו לכולנו, במיוחד לרופאים, אבל גם לחולים לקבל תוצאות יותר טובות", מסביר ד"ר נצר. "כשאני אומר תוצאות אני מתכוון בעיקר לנושא של ניתוחים. זה אומר לשלב טכנולוגיות מאוד חדשניות ומתקדמות שאנחנו קוראים עליהן, ולהביא אותן בסופו של דבר ליישום פרקטי. הדבר ראשון שאנחנו עוסקים בו זה רפואה מותאמת אישית שמאוד קשורה היום לנושא של הפיתוח והמחקר הגנטי. למשל, אנחנו מתעסקים הרבה בנושא של ספורט ותזונה לפי התזונה המיוחדת והמותאמת גנטית".

ד"ר נצר מספר כי לבית החולים מאיר נכנסו בשנים האחרונות מספר טכנולוגיות חדשניות. "נכנס אצלנו הנושא של הדפסה תלת ממדית. המטרה היא ליצור מודל אמיתי של מקרה לפני שהמנתח נכנס לחדר ניתוח. כך המנתח יוכל לראות לפני הניתוח בצורה מדויקת מה שהוא יעשה בניתוח וכך הוא יכול לעבוד בצורה הכי מדויקת כי יש לו את הכלי שהוא יכול להתאמן עליו.

"בנוסף", ממשיך ד"ר נצר ומפרט את החידושים, "בשנתיים האחרונות בנינו חדר ניתוח מיוחד שנקרא חדר ניתוח היברידי שמשלב למעשה אמצעי הדמיה מאוד מתוחכמים עם חדר ניתוח בו יש אפשרות לרנטגנאי שמתעסק בצנתורים של כלי דם, לעבוד ביחד באותו חדר עם המנתח. זה ניתוח שנעשה כמו כל צנתור של כלי דם, רק יש יכולת במידה ודברים מסתבכים לעבור בצורה מהירה לניתוח. וכך, במידה ויש בעיות, לא צריך לרוץ עם החולה לחדר ניתוח אלא מבצעים את כלל הפעולה בחדר אחד. זו תפיסה ייחודית שלא קיימת הרבה של שיתוף פעולה בין אנשי הרנטגן למנתחים".

"טכנולוגיה נוספת שהכנסנו לפני שנה והיינו בין הראשונים בארץ שעשו זאת, היא בנושא הכירורגי", מוסיף נצר. "זוהי למעשה מערכת פלורסנטית" מוסיף נצר, "בה משתמשים אצל חולות שיש להן בעיה אונקולוגית באזור הרחם, צוואר הרחם או השחלות. מזריקים חומר ניגוד שצובע את הרקמות בצבע זוהר וירוק וכך, כשהמנתח עומד ומבצע את הניתוח, הוא יכול לראות בצורה מאוד ברורה את אזור הבלוטות, שעד כה היה קשה לאתר אותן. עכשיו יש למנתח אינדיקציה מה הן הגבולות גזרה שהוא צריך לעבוד בהן. כך הניתוחים האלה נעשים בצורה מאוד מדויקת ומהירה ומפחיתים מאוד את הנזק לרקמות סביב הניתוח.

"המערכת האחרונה שהבאנו וגם היינו מהראשונים בארץ שהכניסו אותה לפני כשנתיים, נקראת MRI פיוז'ן, שעיקרה הוא בנושא של ביופסיות של הפרוסטטה. זה נושא די גדול עם הרבה גישות היום ברפואה. המדהים בטכנולוגיה הזאת הוא שלוקחים תוצאות של MRI של הפרוסטטה ועליהן, תוך כדי ביצוע פעולה, מלבישים את האולטראסאונד ואז אפשר להגיע לרמת דיוק של מילימטרים ואפשר למקד את המחט באזור מסוים של הפרוסטטה שבו חושבים נמצא הגידול ולא לעשות ביופסיות בצורה עיוורת".

המדור רופא מומחה הוא מדור מקודם הנעשה בשיתוף עם בית החולים "מאיר"

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר