שטח מפעלי קניאל ובראון. צילום עזרא לוי
שטח מפעלי קניאל ובראון. צילום עזרא לוי

קניאל ובראון מתכוונים לקדם עצמאית הקמת 1,800 יח"ד בשכונה הירוקה

תכנית שהוגשה בשיתוף עיריית כפר סבא דיברה על 1,150 דירות, אבל בקניאל טוענים שהעירייה הפרה את ההסכם והחלו לקדם תכנית עם יותר דירות בשטח קטן יותר

פורסם בתאריך: 16.11.17 11:00

מפעל קניאל לייצור אריזות משקה, הפועל בשכונה הירוקה הצפונית בכפר סבא, מתכוון לקדם עצמאית, ללא עיריית כפר סבא, תוכנית בנייה להקמת 1,800 יחידות דיור בשטח המפעל ומפעל בראון הסמוך. כך עולה ממכתב ששלחה למנכ"לית עיריית כפר סבא, בשם המפעל, עורכת הדין קרן יכין דורון, היועצת המשפטית של ביג מרכזי קניות המחזיקה במחצית חברת קניאל.

במכתב טוען המפעל כי העירייה הפרה הסכם שיתוף פעולה לקידום התוכנית, שחתמה עם המפעל באוגוסט 2016 ולכן הוא רואה עצמו "חופשי לפעול לקידומה של תב"ע חדשה ועצמאית.. באופן ישיר מול המוסדות המוסמכים שמעל הוועדה המקומית". עוד נכתב כי המפעל "אינו מחויב עוד ללוחות הזמנים לפינוי המפעלים מהשכונה".

נזכיר כי העירייה והמפעלים הגישו יחד, בפברואר 2016, לוועדה המחוזית לתכנון ובנייה, תוכנית להקמת שכונה חדשה בשטח של 103 דונם בצפון השכונה. 50 דונמים מהשטח שייכים לקניאל, עשרה למפעל בראון, והיתר שייכים לעיריית כפר סבא ולמפעל המים. לפי התוכנית, שכוללת שינוי יעוד הקרקע למגורים ותעסוקה, יוקמו בשטח 1,150 יחידות דיור ואזורי תעסוקה, ב־18 רבי קומות, ששבעה מהם יינשאו לפי התכנון לגובה של 26 קומות והצפיפות 35 יחידות דיור לדונם.

הקמת השכונה החדשה אמורה לאפשר את פינוי המפעלים מהאזור, הגורמים לטענת תושבים בשכונה למפגעי ריח. עם זאת, תושבים בשכונה התנגדו לתוכנית, ולאחר הצגת התוכנית לתושבים חתמו כ־1,500 מהם על עצומה נגד צפיפות הבנייה המתוכננת. בתוך כך, ועד פעולה של תושבים בשכונה הצליח לאסוף יותר מעשרת אלפים שקלים מיותר מ־400 בתי אב בשכונה, שהיו אמורים לשמש את התושבים במאבק המשפטי הצפוי נגד אישור התוכנית בוועדה המחוזית.

ביוני השנה, בתגובה לדרישת ועד השכונה הירוקה לעצור את תוכנית הנדל"ן, כתבה מנכ"לית העירייה אושרת גני גונן לתושבים כי העירייה מבצעת "בחינה מחודשת ומעמיקה באמצעות אנשי מקצוע בכלל הנושאים הקשורים לתוכנית זו, ובהם תכנית הבינוי והיקפה, תכנית התנועה ומשמעותיה, בדגש על שמירת איכות החיים ואי פגיעה בשכונות הקיימות".

לפי גורם בעירייה, מסתמן כי התוכנית שהוגשה תעמוד בבחינה המחודשת, לפחות בכל הקשור לבחינת נושא התחבורה ומספר יחידות הדיור. עם זאת, המכתב האחרון של קניאל לגני גונן, הגיע בתגובה לאותה "בחינה מחודשת" של העירייה את התוכנית. נציין שלפי תוכנית של המפעל, הוא מבקש לקדם תוכנית חדשה רק בשטח השייך לקניאל ובראון (60 דונם) שכוללת 1,806 יחידות דיור, 13,800 שטחי תעסוקה ו־11 אלף שטחי מסחר.

ביג מרכזי קניות הם הבעלים של 50 אחוז ממפעל קניאל. איש העסקים אהוד בן ש"ך, הבעלים של פטרול גז, מחזיק ב־50 אחוז הנותרים. תגובת ביג לא התקבלה עד מועד סגירת הגיליון.

תגובת עיריית כפר סבא: "עיריית כפר סבא פועלת כשלנגד עיניה בראש ובראשונה טובתם של תושבי העיר. על כן ביקשה לבחון מחדש בצורה מעמיקה סוגיות שונות הקשורות לנושאי תחבורה, כמות יחידות הדיור, מלאי שטחי ציבור והתחזית הדמוגרפית. מבחינת העירייה, התמונה האמיתית תתברר רק בתום כל הבדיקות, שבסופן יגובשו מסקנות משותפות יחד עם היזם ונציגי ועד השכונה".

את הבעלים של מפעל בראון, קובי בראון, לא ניתן היה להשיג.

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר