נמשך משבר הצהרונים בהרצליה. הורים לילדים בצהרון גני טרום-טרום חובה רקפת ונרקיסים בנווה עמל הופתעו אתמול (א') בצהריים לקבל הודעה כי בצהרון אין אנשי צוות. מספר הורים וסבים התגייסו למשימה והגיעו לצהרון כדי לטפל בילדים עד סוף היום, ומאז הרוחות סוערות.
אחד מההורים שהגיעו לצהרון הוא הפעיל החברתי רונן וסרמן: "אתמול בצהריים הגננת של הגן מתקשרת אלי ועד שחזרתי אליה ראיתי בקבוצת הוואטסאפ של הגן שאין צוות בצהרון. מהר התארגנה קבוצת הורים והגיעה לצהרון לעזור. היתה בצהרון סייעת אחת, וזהו".
אז מה עשית שם?
"שיחקתי עם הילדים, אספתי מהשולחן, ניקיתי, סידרתי. היינו שלושה הורים ושני סבים וסבתות. אני הלכתי בעשרה לארבע אחרי כמעט שעתיים, הורים אחרים נשארו עד מאוחר יותר. כמו תמיד, טומשין לא עומדים בהתחייבויות שלהם ואין מספיק צוות. עד היום התחלפו לנו בצהרון 20 סייעות ומובילות בצהרון".
ליאור ולדמן, אמא לילד בצהרון: "פתאום בשעה שתיים נודע לנו שיאן צוות בצהרון. מה שהיה אתמול הוא נקודתי, אבל באופן כללי אנחנו מיואשים. אמנם הצלחנו לארגן ייצוג גברי מעולה וההורים שמרו על הילדים, אבל בטומשין אפילו לא ענו לנו לטלפון. בעירייה לפחות ענו ואמרו שינסו לשלוח איש צוות, אבל בסופו של דבר זה היה רק על ההורים. מה זה השטויות האלה, הורים צריכים לעזוב הכל באמצע היום וללכת לעבוד בגן?".
אגב, מתגובות הורים בפייסבוק עולה כי המקרה אינו ייחודי לצהרון רקפת נרקיסים. "היום לצערנו נתבקשנו להגיע לאסוף את הילדים עד 15:00 בגלל שאין סייעת נוספת לצהרון ויש רק אשת צוות אחת", נכתב באחד הפוסטים. "אנחנו נואשים וחסרי תקווה. לא יודעים מה עוד אפשר לעשות".
ליאור לזר, סגן יו"ר ועד ההורים העירוני: "מה שקרה בפועל הוא ששתי עובדות הבריזו לחברת טומשין ולא היה צוות. עד כאן הכל סביר כי זה יכול לקרות. אבל אם היה מערך גיבוי של עובדים אפשר היה לפתור את הבעיה. שנית, אם היו יודעים את הבעיה לא ברבע לשתיים אלא ב-11 בבוקר, אפשר היה לפתור את הבעיה ולא להידרש להורים. לא יכול להיות שבין שתיים לארבע מנסים לתפוס את מנכ"ל טומשין בטלפון והוא לא עונה. עם בית פוסטר זה לא היה קורה. שם, כשהיו בעיות, תמיד היה עם מי לדבר והיה מה לעשות עם התשובות שקיבלנו. פה לא תמיד יש לי עם מי לדבר. לא תמיד אני מקבל תשובות ולא תמיד ברור לי אם התשובות שאני מקבל הן אמיתיות ויש לי מה לעשות איתן".
מה המצב היום? יש אנשי צוות?
לזר: "היום בבוקר הכל היה בסדר, אבל ככה היה גם אתמול ואז ברבע לשתיים התקשרו מטומשין לשוש דקל, מנהלת מדור סייעות ורכזת ועדות השמה בעירייה, כי בתחילת השנה העירייה סיפקה עזרה לטומשין בצהרונים, לנוכח "חבלי לידה" קשים. אבל אנחנו בסוף דצמבר, ארבעה חודשים בתוך שנת הלימודים ועדיין יש את אותן הבעיות".
מעיריית הרצליה נמסר בתגובה: עיריית הרצליה רואה את הדבר בחומרה והנושא נחקר ונבדק על ידי הגורמים המקצועיים.
מחברת טומשין טרם נמסרה תגובה והיא תפורסם לכשתגיע.
עמוס
לא ברור הקמפיין הזה לבית פוסטר. גם הם גרועים ומניסיון ממש לא היה עם מי לדבר כשהיו בעיות, והיו.
בשורה התחתונה עיריית הרצליה האשמה. היא זו שעשתה את המכרז ובחרה את הזוכות במכרז. היא זו שאחראית על ילדינו ובמקום להפנות את ההורים לפה ולשם הגיע הזמן שתיקח כבר אחריות על חינוך ילדינו.
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
כולנו שכחנו שלפני למעלה משנה כל נציגי הגנים שלא נזכיר כאן את שמם, צעקו הפרטה של הצהרונים.
ביקשו מכרז של הצהרונים.
טענו שבית פוסטר מרוויח על חשבון ההורים מאות אלפי שקלים בשנה.
שבכלל הצהרונים הם עסק כלכלי של העירייה.
אותם נציגים הציגו להורים טבלאות מסודרות שאפשר להפעיל צהרון רווחי ב 670 שח.
שהיתרה זה רווח של בית פוסטר על חשבון ההורים.
אני זוכר איזו התעללות עבר יאקי מנהל בית פוסטר ברשתות החברתיות שנה שעברה.
כאשר בדיון בכנסת נשאל היכן משקיעה בית פוסטר את כספי ההורים, טען בתמימות האופיינית לו, שבחלק הוא נותן מתנות לילדי הצהרון.
מיד הפכה אמירתו ללעג, קלס והילולים בפייסבוק, ובקבוצות של ועדי הגנים.
גיבורי המקלדת פירסמו כנגדו ממים, הלצות, תמונות ערוכות המציגות אותו בצורה נלעגת.
וכיום כאשר מבינים שלא באמת אפשר להפעיל צהרון ב 670 שח, שהחוק המטופש לפיקוח על מחירי הצהרון, חסך כסף להורים אבל פוגע בילדים.
שפתיחת הצהרון למכרז והבאת זכיין פרטי שאין לו ניסיון בגני ילדים, על חשבון בית פוסטר גרם לנזק שלא ניתן לתיקון.
שצריך גוף גדול ויציב לניהול הצהרון.
וכאן נשאלת השאלה היכן כעת אותם נציגים. היכן חברת הכנסת ורבין שהובילה דיון בכנסת שנה שעברה בנושא הצהרונים.
מדוע לא שומעים את קולם כיום, מדוע היום הם לא מציגים טבלאות אקסלים לניהול הצהרון?