משרד הבריאות פרסם לראשונה נתונים שאסף מתלמידי כיתות ז' בכל הארץ, אשר מציגים את מימדי בעיית ההשמנה הקיימת בקרב ילדים בכל חלקי הארץ. הדוח בדק שלוש קטגוריות: עודף משקל, השמנה והשמנה חמורה. גם ערי השרון נכנסו לסטטיסטיקה הזו.
מהנתונים עולה כי 27 אחוזים מהילדים בכיתות ז' בהרצליה נמצאו עם עודף משקל או השמנה, שיעור גבוה ביחס לערי הסביבה. ככלל, בעיית ההשמנה קיימת מעט יותר אצל הבנים מאשר אצל הבנות, ו-29 אחוזים מהבנים בכיתות ז' בעיר לוקים בעודף משקל או השמנה, לעומת 24 אחוז בקרב הבנות. מהשמנה חמורה סובלים 4 אחוזים מהתלמידים בחלוקה שווה בין בנים לבנות. 9 אחוזים מהתלמידים לוקים בהשמנה – 11 אחוזים מהבנים ו-8 אחוזים מהבנות. 18 אחוזים מהתלמידים בהרצליה לוקים במשקל עודף, מהם 19 אחוזים בקרב הבנים ו-16 אחוזים מבין הבנות.
ברעננה כל ילד רביעי סובל מעודף משקל או השמנה, או השמנה חמורה. 25 אחוזים מהתלמידים בכיתות ז' נמצאים בעודף משקל או השמנה. מתוכם 5 אחוזים הם עם השמנה חמורה. גם ברעננה ניתן לראות כי בעיית ההשמנה קיימת באחוזים מעט גבוהים יותר אצל בנים – 29 אחוזים, מאשר אצל בנות – 21 אחוזים.
הערים הוד השרון ורמת השרון נמצאות במצב טוב יותר ושתיהן עומדות על 23 אחוזי תלמידים עם עודף משקל או השמנה.
העיר בה המצב הכי גרוע מבחינת נתוני השמנה בקרב ילדים היא שדרות בה שיעור הילדים השמנים עומד על 49 אחוז. אחרי שדרות ממוקמת טירה עם 48 אחוזים, ואחריהן טייבה (47) וכפר קאסם (42).
יעל חן רביע, דיאטנית ילדים ורכזת תחום תזונת ילדים של כללית במחוז שרון שומרון, אומרת שהבעיה היא מערכתית: "אנחנו רואים לפי הנתונים שפורסמו שעדיין לא הצלחנו בישראל לעצור את המגמה של העלייה באחוזים של השמנת ילדים. המגמה היום היא לאחד כוחות. אם עד היום, הייתה מופנית אצבע מאשימה כלפי הורים והשינוי שצריך בבית, אז היום אני חושבת שמבינים שזו בעיה לאומית. זה סוג של מראה לחברה שלנו, זה לא ההורים, זה אנחנו כולנו. זה התרבות הזו של השפע, של המזון המהיר, של הממתקים והחטיפים, של חוסר פעילות גופנית. זה דורש שינוי של החברה כולה. הנתונים מאוד מבהילים ואני מקווה שאולי זה יעשה לאנשים שוק והם יבינו".
תגובות