שקי חול בחלון בבית ספר ויצמן, צילום שרץ ברשת, פרסום לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים
שקי חול בחלון בבית ספר ויצמן, צילום שרץ ברשת, פרסום לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

שקי חול בחלון כיתה בהרצליה: הסיפור שמאחורי התמונה שעוררה סערה ברשת

תמונה שאינה חדשה של שקי חול בחלון בבית ספר ויצמן שהועלתה לרשת, עוררה מחדש סערה סביב המיגון הבעייתי בבתי ספר ותיקים בערים רבות: "אין שום דבר שיחסום טיל או כטב"ם"

פורסם בתאריך: 30.10.24 09:11

תמונה שהופצה השבוע, ובה נראים שקי חול בסמוך לחלון בית ספר, העלתה מחדש את זעקת ההורים בבתי הספר בהרצליה ובמקומות נוספים למיגון ראוי וטוב יותר מפני סכנת הירי מרצועת עזה ומלבנון לשטח ישראל, בבתי הספר הוותיקים.

בתמונה נראים שקי חול שהוצבו באחד החדרים בבית הספר היסודי ויצמן, אליהם מופנים חלק מתלמידי בית הספר בעת אזעקה. יש לציין כי לא מדובר בתמונה חדשה, שכן השקים הוצבו על ידי ההורים כבר בשנת הלימודים הקודמת למרות שפיקוד העורף אישר את המרחב ללא הצבת שקי החול.

אבל כמו שאומרים, תמונה אחת שווה לפעמים אלף מילים. התמונה עשתה את שלה בעת שהופצה ברשתות החברתיות וגרמה לשיח להתחדש סביב בעיית המיגון במוסדות חינוך, בעיה עימה מתמודדות כל הרשויות בישראל.

"מה שרואים בתמונה הוא פתרון מאולתר ומעט נוסטלגי, המזכיר את ימי מלחמת השחרור", אומרת אמא לתלמיד באחד מבתי הספר בהרצליה ומוסיפה: "מדובר במצב מוזר לאור העובדה שהרצליה היא רשות שאינה דלת אמצעים בלשון המעטה, ונוהגת לתקצב אירועי בילוי ותרבות רבים. ברשויות אחרות כבר מזמן הביאו פתרונות שונים של מיגוניות ועוד, ואילו בהרצליה, שנה שלמה אחרי תחילת המלחמה, ישנן כיתות שבהן התלמידים יושבים ליד שקי חול, או בכיתות עם חלונות זכוכית, או במסדרון".

יש לציין כי המצב של שהיית התלמידים בחדר עם חלונות זכוכית או במסדרון בעת אזעקה קיים בבתי ספר שונים בעיר ובערים נוספות, כמו למשל חטיבת רימון ברעננה. האמא מוסיפה: "המצב בעיקר רלוונטי לגבי תלמידי חטיבה ותיכון, שהוגדרו כ"גדולים" ו"עצמאיים" – כאלה שגילם כנראה מאפשר, בראייה של העירייה, להתפשר על הבטיחות שלהם".

עוד היא אומרת: "ברור לכל שמדובר בפתרון בלתי בטיחותי בעליל, שאיתו אין שום דבר שיחסום את הטיל או הכטב"ם. באופן תמוה, הרשויות מצטדקות ומתהדרות בכך שהפתרונות הללו תואמים לדרישות פיקוד העורף. אך כל מי שמתעמק במתווה "הכי מוגן שיש" של פיקוד העורף מבין שהמתווה הזה משמעותו למעשה "פשוט תסתפק במקום הכי סביר שיש לך כרגע" – גם אם זה מצב לא בטיחותי כמו חדר עם חלונות, שבו הילדים אמורים להתכופף מתחת לקו החלון".

אמא אחרת מוסיפה: "הסתפקות במתווה "הכי מוגן שיש" לא מוסיפה כבוד לעיריית הרצליה. הורים רבים תושבי העיר מודאגים מאוד ומצפים ליותר הקפדה על בטיחות התלמידים בעיר הרצליה – לא דיבורים או הודעות מפולפלות, לא חוברות, אלא מעשים בשטח ומהר. זאת במיוחד לאחר בחירתו של ראש עיר חדש, יריב פישר, שאומר שהוא בא לשנות. בעיני ההורים, בטיחות הילדים שלהם חשובה מבילויים, תרבות או טיפוח הדשא".

מעיריית הרצליה נמסר: "התמונה המדוברת הינה מלפני שנה. עיריית הרצליה פועלת למתן מענה מיגוני מלא של כלל הלומדים במוסדות החינוך. היות וחלק מהמבנים הינם וותיקים מאוד ואף לשימור, פתרונות המיגון במצב התגוננות 1 מתבססים על הכלים המתאפשרים. עם זאת, בכל מוסדות החינוך הלמידה היא על פי הנחיות פיקוד העורף – במידה ומדיניות ההתגוננות מחמירה פועלת העירייה למתן פתרונות של למידה במבנים חלופיים / מרחוק".

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר