כחלק מחתימת הסכם "ערים תאומות" בין העיר פאפוס בקפריסין להרצליה, התקיימה פעילות משותפת של משלחת בני נוער מהרצליה עם משלחת מקבילה מהעיר הקפריסאית, בה ביקרו בני הנוער בשתי הערים והמדינות.
במסגרת התוכנית, שיזמה סגנית ראש העיר, עופרה בל, נפגשו עשרים בני נוער נבחרים משתי הערים לפעילות. הקבוצה מפאפוס טיילה בישראל במשך שישה ימים, מצפון עד דרום, והרצליה שימשה לה כנקודת עוגן. במהלך סיורם בארץ השתתפו בני הנוער מקפריסין בפעילות הסברתית בנושא מדינת ישראל ומורשת העם והמדינה. לאחר מכן ביקרה הקבוצה מהרצליה בקפריסין, שם טיילה באתרים שונים, שמעה על המורשת הקפריסאית והתארחה בבתי מקומיים.
לדברי עפרה בל, האחראית על קשרי החוץ של הרצליה, היוזמה לחלופת משלחות הנוער בין הרצליה לפאפוס היא הביטוי המעשי של ברית ערים תאומות. "מפגשי הנוער, חילופי הידע וההכרות ההדדית, הם היוצקים תוכן מהותי ואמיתי לעקרונות עליהם התחייבו שני ראשי הערים בחתימתם על הברית המשותפת ובכוונתנו להביא ליוזמות נוספות מסוג זה בעתיד הקרוב", הסבירה בל.
ברית ערים תאומות מקשרת בין ערים הרחוקות ושונות זו מזו תוך מתן דגש על אימוץ קשרים תרבותיים, חינוכיים ואנושיים. הברית בין הרצליה לפאפוס נחתמה בחודש מרץ השנה.
"חיפשנו מקום שיש בו מנהיגות נוער, נוער מתנדב המצטיין בעשייה החברתית שלו", אמרה מנהלת המחלקה לנוער וקהילה, שירי רפפורט. "על כן, בני הנוער שנבחרו לפעילות היו פעילים מלכתחילה במרכז הקהילתי נוף ים. מתנ"ס נוף ים לקח חסות על התוכנית, כך שאת התכנים כתב רכז הנוער במרכז, שרון רם ונציג מהמתנ"ס אף יצא עם המשלחת לפאפוס.
"בנוסף, לקחו חלק בפרויקט חטיבת "סמדר" בה לומדים בני הנוער שיצאו לפעילות, מכיוון שהתלמידים שהשתתפו בו פספסו ימי לימודים, וכן משרד החינוך. 'עיר תאומה' זה סוג של סיסמה, אבל לקחנו את זה למקום חברתי וערכי", מסכמת רפפורט.
רכז הנוער במרכז הקהילתי נוף ים, שרון רם, שהכין את התכנים, כתב על הפעילות: "מטרת המשלחת הייתה לקרב בין בני נוער ישראלים לשכנינו הקפריסאים בחו"ל, להראות את מדינת ישראל על כל גווניה, להסיר חסמים, להפיג פחדים, וכן לאפשר לבני הנוער ליצור חברויות לעתיד, כי מדובר בתחילתה של ידידות נפלאה".
תגובות