בפגישה שנערכה בין העירייה לנציגי ארגון "הרצליה חופשית" הסכימה העירייה, לדברי פעילי הארגון, כי נדרשת שקיפות מול ההורים בנושא העמותות והארגונים התורניים המלמדים בבתי הספר. בפגישה ניתן פתרון מסוים, לפיו כניסת ארגונים אלה לבתי הספר והתכנים המועברים על ידם יותנו באישור ההורים, באמצעות הצבעה של ועדי ההורים המוסדיים.
ב"הרצליה חופשית" לא מסתפקים בפתרון זה ודורשים נוהל, בדומה לזה שמנהיגה עיריית גבעתיים.
"היינו בפגישה אצל ראש העיר בפורום רחב ובהשתתפות מנכ"ל העירייה, סגנית ראש העירייה, ראש אגף חינוך, ראש החינוך היסודי וראש החינוך העל-יסודי", מספרת אחת ממייסדות "הרצליה חופשית", מיכל שליו – רייכר. "בעירייה הבינו שצריכה להיות שקיפות וצריך להתקבל אישור של הורים לגבי כניסת העמותות לבתי הספר. אך הגורמים מטעמה ניסו למשוך לפתרון שונה ממה שאנחנו חותרים אליו – העירייה הציעה שקיפות ובנוסף ועד מוסדי, שיחליט בשביל כולם בנוגע לכניסת העמותות. בבתי הספר ישנם ועדי כיתה ולכל כיתה יש נציג אחד שמרכיב את הוועד המוסדי. ועד זה מתעסק במתנות למורים ודברים מהסוג הזה, כך שמבחינתנו הפתרון הזה הוא בדיחה.
"אנחנו דורשים נוהל מחמיר כמו בעיריית גבעתיים, לפיו צריכה להתקיים הצבעה בכל כיתה וכיתה, ולא רק בוועד מוסדי, ורק אם התקבל רוב של מעל 50 אחוזים ניתן לאפשר כניסה של עמותה, וההורים יכולים לבחור אם הילדים שלהם יכנסו לשיעור זה או לא. אם הילדים לא נכנסים לשיעור של העמותה הם יקבלו תוכן אחר מבית הספר".
"הרצליה חופשית" היא קבוצת הורים מהרצליה שהחלה להתארגן בסוף חודש יולי כדי לדרוש מהעירייה לא לאפשר לעמותות דתיות ולגרעינים תורניים להעביר שיעורים בגנים ובבתי הספר הממלכתיים בעיר.
"זאת התקדמות, אבל אנחנו חושבים על הצעדים הבאים ולא מתכוונים להסכים לפתרון הזה", מוסיפה שליו-רייכר. "אני אפילו לא ידעתי שלכיתה של הבת שלי נכנסת עמותה וגיליתי את זה רק בדיעבד, כשהיא סיפרה לי. בתי הספר מקבלים מהעמותות את השעות האלה בחינם.
"בשנה הבאה, למשל, אמורה להמשיך לפעול במוסדות החינוך עמותת "יחד", אשר פעילה בכל העיר. אצלנו ב"אלון" העבירה העמותה שיעורים בנושא בגרות ואחריות ובבית ספר "ברנדס" העבירה שיעורים על פתרון של סכסוכים. מה יש לבנות 18, שאין להן אפילו הכשרה בהוראה, ללמד בנושאים הללו? אנחנו לא חושבים שכוח האדם הזה ראוי ללמד בבית הספר שלנו, ואת הקונפליקט הזה בטח שלא הם יפתרו לנו".
מאיר שטיינר
"העירייה הציעה שקיפות ובנוסף ועד מוסדי, שיחליט בשביל כולם בנוגע לכניסת העמותות. בבתי הספר ישנם ועדי כיתה ולכל כיתה יש נציג אחד שמרכיב את הוועד המוסדי. ועד זה מתעסק במתנות למורים ודברים מהסוג הזה, כך שמבחינתנו הפתרון הזה הוא בדיחה."
מקומם איך הגברת מיכל שליו- רייכר (דבריה מצוטטים מהמאמר למעלה) מתייחסת לנציגי הורי התלמידים בכיתות, בזלזול ובהתנשאות. כאילו רק לה ולארגונה התשובות הראויות הנוגעות לחינוך ילדי הרצליה. מהנקרא מדבריה, הורי התלמידים הנבחרים או מתנדבים לעזור בעשייה בבית הספר הם סתם "בוחרי מתנות"
מקומם.