תערוכה מיוחדת בהרצליה: עיריית הרצליה ו"אותי – עמותה ישראלית לאוטיזם", יציינו את חודש המודעות הבינלאומי לבעלי מוגבלויות, ויציגו ביחד את התערוכה "מלחמה על הרצף", שתציג את נקודת מבטם של שני צלמים המצויים על הרצף בראי התקופה.
התערוכה, שנפתחה אתמול, יום שלישי, (3 בדצמבר) בנוכחות ראש עיריית הרצליה, יריב פישר, בכירי העירייה, מנכ"לית "אותי", עו"ד ציפי נגל אדלשטיין ובכירי העמותה, תוצג במשך חודש בבניין העירייה כחלק מאירועי החודש בהרצליה. התערוכה בנויה מעבודותיהם של ליאור רוטשטיין ורועי כהן קורמן, שני צלמים על הרצף האוטיסטי, שיצאו במהלך השנה לרחובות וצילמו את המתרחש מנקודת מבטם.
ליאור רוטשטיין, 38, צלם חתונות מתל אביב, מאובחן עם תסמונת אספרגר מגיל ילדות. בשנה האחרונה הוא מלווה את מטה משפחות החטופים. בהתחלה צילם עבורם כתרפיה אישית וכיום הוא אחד הצלמים הרשמיים של המטה. בעבודות שיוצגו בתערוכה, משלב רוטשטיין בין שני עולמות הצילום בהם הוא עוסק – צילום טבעי ואותנטי ישר מהלב, לצד צילום מדויק, מוקפד ומתוכנן מראש שלא מותיר אף סיפור חשוב מחוץ לתמונה.
רועי כהן קורמן, 27, צלם מקצועי מתל אביב, מאובחן על הרצף האוטיסטי בתפקוד גבוה. בתערוכה יוצגו עבודותיו בתחומים של צילומי נוף אורבני, צילומי אדריכלות, צילומי רחוב ואווירה, צילומי פורטרטים ואנשים וגם צילומי טבע עירוני.
רגע לפני תחילת התערוכה, מדברים השניים על האהבה לצילום ועל התערוכה. רועי כהן קורמן מספר: "אני עוסק בצילום במשך 11 שנים, כלומר מגיל 16. נחשפתי בתיכון לרשתות חברתיות והתחלתי לצלם עבורן והתאהבתי. צילמתי בטלפון הנייד, התפתחתי והתמקצעתי. אחרי התיכון הלכתי לקורס צילום יסודות ב"גליץ", קניתי מצלמה מקצועית ומאז אני לא מפסיק לצלם. לקחתי גם קורס עיצוב גרפי ב"שנקר" וקורס תקשורת חזותית ב-HiT ובקרוב אחזור ל"גליץ" להשלים קורס מתקדם בצילום".
מהו הצילום בשבילך?
"התשוקה שלי, החיים שלי. בהתחלה זה לא היה ככה, אבל בשנים האחרונות של כבר הפך ל"בילט אין". גם כשאני מסתובב עם חברים אני לוקח איתי מצלמה. גם בסיבוב שגרתי למכולת. אני תמיד מחפש פריים יפה".
מהו המסר שהכי חשוב לך להעביר דרך הצילום?
"אני לא תמיד מחפש להעביר מסר מסוים. בשנים האחרונות התחלתי לצלם את תל אביב, בעיקר באזורים ישנים והיסטוריים. אני מצלם הרבה מבנים וארכיטקטורה וצילומי אווירה ונוף. אני גם מאוד אוהב לצלם אנשים ופורטרטים. מאז שהתחילה המלחמה, אני מצלם מיצגים במרחב הציבורי כמו בכיכר הבימה וכיכר החטופים. המטרה היא להראות שמצד אחד החיים ממשיכים, אבל מצד שני שהמלחמה חייבת להסתיים ושחייבים להשיב את החטופים".
איזה אירוע או אישיות אתה הכי רוצה לצלם ועדיין לא צילמת?
"אני מצלם אירועים עבור עיריית תל אביב שזה משהו שאני אוהב לעשות. האירוע הראשון שצילמתי עבור העירייה היה חנוכת גשר על שם השחקנית זהרירה חריפאי. בתה היא חברה טובה של אמי, שהיא בתו של השחקן יוסף כרמון, שהיה סבא שלי ושיחק לצדה של חריפאי. היא ראתה תמונה אחת שצילמתי מהגשר הזה ובזכותה הוזמנתי לצלם באירוע. את סבא שלי עוד הספקתי לצלם, אבל את זהרירה לא הספקתי והייתי שמח לצלם אותה".
מהן השאיפות שלך בתחום?
"הייתי מאד רוצה להתפתח ולגבש שפה משלי כאמן, להתפרסם ולהציג בעוד הרבה תערוכות".
ליאור רוטשטיין מספר: "למדתי בתיכון אמנויות במגמת תיאטרון ואחי למד באותו תיכון במגמת קולנוע. היה חסר להם מי שיתעד את מאחורי הקלעים ולי כבר היה את הציוד הנדרש, אז משם זה התחיל בגיל 16 ונמשך כבר 22 שנה. אחרי התיכון עשיתי קורס אצל הצלם חנן שפיר שיותר לימד אותי איך לאלתר ואיך להכין קפה, ובנוסף צילמתי מופעים של אבא שלי, הזמר והמפיק קיקי רוטשטיין מ"הכל עובר חביבי".
מהו הצילום בשבילך?
"צילום הוא התחביב, התרפיה והמקצוע שלי. זו הדרך שלי לתקשר הכי טוב שאני יכול".
מהו המסר שהכי חשוב לך להעביר דרך הצילום?
"העיסוק העיקרי שלי הוא צילום חתונות. כשאני מצלם חתונות, זה מצד אחד לשקף את הזוג איך שהם, ולצד זה תמיד להראות יצירתיות. בתמונות שאציג בתערוכה בהרצליה הן מכיכר החטופים ומבחינתי זה לשקף את התקופה הזו".
איזה אירוע או אישיות אתה הכי רוצה לצלם ועדיין לא צילמת?
"יש לי פנטזיה לצלם את פול מקרטני כי "הביטלס" זו הלהקה האהובה עליי. מאוד הייתי רוצה לצלם את החטופים חוזרים. בעולם החתונות אני מאוד רוצה להמשיך להתרגש ולפגוש את האנשים שאני פוגש, שעבורם אני יוצר את הזיכרונות שלהם ואת האמנות שלי".
מהן השאיפות שלך בתחום?
"להמשיך לעשות את מה שאני עושה, להיות יצירתי, להמשיך ליהנות ולהמשיך להתבטא".
ראש עיריית הרצליה, יריב פישר, אמר: "עיריית הרצליה מעודדת שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ופועלת לממש את מלוא הפוטנציאל הגלום בהם. התערוכה מציגה את תמונותיהם של שני צלמים מוכשרים ויצירתיים שלא נותנים למגבלה להשפיע עליהם ולמנוע מהם לעשות את מה שהם כל כך אוהבים. אני מזמין את התושבות והתושבים להגיע לתערוכה בבניין העירייה ולהתרגש בדיוק כמוני".
מנכ"לית "אותי – עמותה ישראלית לאוטיזם", עו"ד ציפי נגל אדלשטיין: "התערוכה תיתן למבקרים בה הזדמנות להיחשף לעולמם הפנימי של יוצרים על הרצף, באחת התקופות המורכבות שידענו כעם וכמדינה. לצד זאת, היא תאפשר פתח להצצה ליכולותיהם של אנשים שחיים עם אוטיזם, מוגבלות אמיתית ומוחשית אך עם זאת שקופה. זו יוזמה ערכית וחשובה לרגל חודש המודעות לאנשים עם מוגבלויות ואני מודה לעיריית הרצליה ולראש העירייה על ההירתמות ושיתוף הפעולה".
"אותי – עמותה ישראלית לאוטיזם" מעניקה כבר מעל 30 שנים מעטפת מחבקת ומעצימה ופועלת לקידום אנשים על הרצף האוטיסטי לאורך כל הדרך, מהגיל הרך ועד לחייהם כבוגרים בקהילה. במסגרת פעילותה, העמותה מעניקה שירותי טיפול מקצועיים, מכשירה מטפלים המתמחים בתחום האוטיזם, עוסקת במחקרים בתחום ומטמיעה שיטות טיפוליות.
תגובות