במרינה בהרצליה יתקיים השבוע בימים רביעי וחמישי, 22-23.6, פסטיבל היין WHITE, בין השעות 18:00-23:00. מדובר ביומיים של חגיגת קיץ משובחת עם מעל 120 יינות לבנים, סמוקים ומבעבעים, מתחם קולינרי, חוויה של מוזיקה, טעמים, בריזה מהים ועוד המון הפתעות.
פסטיבל "White" נחשב לאחד מפורצי הדרך של תרבות היינות הלבנים בישראל, והוא חוגג את שנתו ה-14 ברציפות. בפסטיבל צפויים להשתתף אלפי אורחים מכל רחבי הארץ. בפסטיבל משתתפים היקבים הגדולים, יקבי הבוטיק קטנים והיבואנים המובילים, שיציגו את התוצרת המקומית ומיטב יינות העולם, לצד שחקני חיזוק חדשים שיחשפו, כמדי שנה, את השפע ומגוון הזנים והסגנונות שיש ליינות לבנים, סמוקים ומבעבעים להציע. הפסטיבל נערך בהפקה ובארגון החברה העירונית לפיתוח התיירות בהרצליה ומרכז 'איש הענבים', בשיתוף מגזין 'יין וגורמה'.
עפרה בל, יו"ר החברה לפיתוח תיירות וסגנית ראש עיריית הרצליה, ציינה: ״פסטיבל יין White השנתי הוא חגיגה לחובבי היין הלבן. האווירה, המוזיקה, עשרות היקבים ומאות היינות שלוקחים חלק בפסטיבל מספקים חוויה מהנה לאורחי הפסטיבל. גם השנה, הפסטיבל יתקיים במקום הראוי ביותר עבורו – במרינה הרצליה – הגדולה המזרח התיכון. בין שלל הסירות והיאכטות, אל מול הים התיכון והשקיעה. אני מזמינה את הציבור להגיע וליהנות בפסטיבל הקרוב״.
חיים גן מחברת 'איש הענבים', אמר: "העלייה הדרמטית בצריכת יינות לבנים וסמוקים בישראל בעשור האחרון היא ההוכחה לבגרות הצרכן הישראלי. יקבים רבים הטמיעו את הידיעה, שבקיץ שלנו שותים יין לבן וסמוק. יבואנים ממשיכים לאתגר את הצרכן במגוון מכובד של יינות לבנים מרחבי העולם, וההיצע של יינות אלה בארץ עולה בהתאמה, עם מגוון חדש של זנים מקומיים והקפדה על יינות עילית".
הפסטיבל ייערך ברחבת המרינה בהרצליה בימים רביעי וחמישי ה-22-23.6, בין השעות: 18:00-23:00. מחירים: בקופות האירוע: 115 שקלים | ברכישה מוקדמת: 89 שקלים |
תושבי הרצליה ועוגני המרינה: 89 שקלים בקופות האירוע | ברכישה מוקדמת 69 שקלים.
ברכישה טלפונית: 03-5180533 או דרך האתר. אורחי הפסטיבל יקבלו כוס לטעימות יין באופן חופשי.
מספר עובדות מעניינות על יין לבן:
● קשה יותר לייצר יין לבן מאשר יין אדום, זאת בשל הצורך בתהליכים מורכבים מהבציר ועד הבקבוק.
● בשנים האחרונות חל שינוי ביחס הישראלים ליין הלבן. צריכתו גדלה בהתמדה, ולכן, יקבים מקומיים מייצרים כיום יותר סוגים של יינות לבנים מזנים שעדיין לא גודלו בארץ.
● כתוצאה מהחוסר שנוצר ביינות לבנים איכותיים, ניטעים כיום בישראל אלפי דונמים של ענבי יין לבן מזני איכות קיימים ומזנים חדשים.
● את מרבית היינות הלבנים המיוצרים בעולם מומלץ לשתות עד שנה ממועד הבציר.
● היין הלבן נפוץ בעיקר במדינות אירופה המרכזית והצפונית.
● יין אדום ניתן להפיק רק מענבים אדומים, ואילו את היין הלבן ניתן להפיק גם מענבים לבנים וגם מענבים אדומים.
● בשנים האחרונות, עקב הגדילה המשמעותית בצריכת היינות הלבנים, היקבים מוכרים את כל מלאי היינות הלבנים עוד לפני העונה החמה.
הצטרפו לערוץ הטלגרם של צומת השרון הרצליה
תגובות