אישה ואם בהרצליה
הפייטן אמיל זריהן, תזמורת ירושלים מזרח מערב ואורחים בהופעה לכבוד יום האישה המוקדשת לאימהות
במסגרת הסדרה האנדלוסית, מארחת תזמורת ירושלים מזרח מערב (בעבר התזמורת האנדלוסית ירושלים) אמנים ומוסיקאים שונים, ובשבוע הבא, יומיים לפני שיצוין ברחבי העולם יום האישה הבינלאומי, יתארחו בהיכל אומנויות הבמה הזמר והפייטן אמיל זריהן ועמו הזמרים אורית עטר וגלעד יחיא. הערב יוקדש לאמהות באשר הן והשירים יעמידו במרכזן את דמות האם.
אמיל זריהן הוא אחד הקולות המרכזיים בשימור המוסיקה והתרבות שנוצרו בקהילות היהודיות בספרד ומרוקו, ועל כך זכה ב-2015 בפרס שרת התרבות. הוא הקליט שירים רבים עוד בימיו כנער ברבאט שבמרוקו, שימש כסולן התזמורת האנדלוסית וממשיך להופיע אתה גם כיום. אורית עטר למדה פיוטים משירת הבקשות ומסורת יהודי מרוקו ולמדה לנגן בכלים מסורתיים כמו עוד. גלעד יחיא נחשף לראשונה בתכנית "בית ספר למוזיקה" מ-2015, אז היה בן 13.5 וביצע את "הנך יפה" של עידן רייכל.
מאמה – תזמורת ירושלים מזרח מערב עם אמיל זריהן, אורית עטר וגלעד יחיא. מנצחת: אלונה ממן. יום שלישי 06.03.18 בשעה 20:30, היכל אמנויות הבמה הרצליה. כרטיס: 169 שקלים.
- *** הישאר מעודכנים על הנעשה בעיר והורידו את האפליקציה של צומת השרון הרצליה!
באנדרואיד http://bit.ly/2oBZPxj
באייפון https://apple.co/2t4wotf
משפט ההיסטוריה
יקיר העם היהודי או משת"פ שמכר את נשמתו לשטן? הרצאה על פרשת קסטנר, הממשיכה לעורר הדים ועניין גם אחרי 61 שנים
במסגרת סדרת ההרצאות ההיסטוריות "תיבת פנדורה", ירצה ד"ר נתן ברון, חוקר ההיסטוריה של המשפט בארץ ישראל ומרצה באוניברסיטה העברית ובבר אילן, על אחת הפרשות המסעירות בימיה של מדינת ישראל – פרשת קסטנר.
ד"ר ישראל רודולף קסטנר היה חבר ועד העזרה וההצלה בבודפשט בזמן מלחמת העולם השנייה וארגן פעולות להצלת יהודי הונגריה, ביניהן "רכבת קסטנר" שחילצה 1,684 יהודים. תחילת הפרשה במשפט דיבה שניהלה המדינה נגד עיתונאי ירושלמי, מלכיאל גרינוולד, שטען כי קסטנר שיתף פעולה עם הנאצים. גרינוולד זוכה ב-1955 ובמשפטו קבע השופט בנימין הלוי כי קסטנר "מכר את נשמתו לשטן. כשנתיים לאחר מכן נרצח קסטנר בתל אביב, ובערעור של המדינה על פסק הדין של המחוזי, טיהר בג"צ את שמו, אך השופט שמעון אגרנט סיכם בפסק דינו כי "את קסטנר תשפוט ההיסטוריה ולא בית המשפט".
ספרים ומאמרים רבים נכתבו סביב פרשת קסטנר, ו-61 שנים לאחר הירצחו ממשיכה פרשת הצלת יהודי הונגריה לעורר הדים, כמו למשל הוויכוחים שהתנהלו בעיריות חיפה ותל אביב האם לקרוא רחובות על שמו של קסטנר.
תיבת פנדורה – משפט קסטנר. מרצה: ד"ר נתן ברון. היכל בעיר, יום רביעי, 7.3 ב-19:30. הכניסה חופשית אך מותנית בהזמנת כרטיסים מראש.
שירי יעקב אורלנד ובתו שמרית אור לציון 15 שנה למותו של המשורר
נאוה שפיצר מארחת את הפזמונאית שמרית אור, בערב המוקדש לשירי אביה המשורר יעקב אורלנד, ולשיריה שלה. שירה בציבור של מיטב השירים היפים ("שני שושנים", "לילה לילה", "הללויה" ועוד ועוד) בליווי סיפורים מרתקים מביתו של המשורר, תמונות ארכיון מקוריות, מידע בלעדי על המסתתר מאחורי השירים ועוד.
"היו לילות", יום שני 5.3, 20:30, היכל בעיר
נאווה שפיצר ושימרית אור
״יוצאות למרחבים הציבוריים״ – כנס נערות
הכנס יעסוק ביציאה של נערות אל המרחבים הציבוריים: בבית הספר, בפארק או בזירות ציבוריות אחרות. נבחן את החסמים שעומדים בפני הנערות, את האתגרים עמם הן מתמודדות ואת היכולת שלהן לבטא את עצמן במרחבים אלה. מועדון הכוכב השמיני, רחוב יוסף נבו 18 הרצליה, ביום שני, 5.3 ב-14:30.
ציפיות ומטרות
ב"בית קינן" תיערך הרצאתו של יובל עילם – מחנך, מוביל ומנהיג בני נוער להצלחה בשירות הצבאי ובחיים – בנושא "הצבת מטרות והתמודדות עם אכזבות וכישלונות". יובל עילם, מנהל המרכז להצלחה בהרצליה ומייסד תוכניות ההכנה לצה"ל בישראל, בעל תואר ראשון ושני בחינוך גופני וחינוך. יובל משמש כמנטור מזה 32 שנים והוביל אלפי אנשים להצלחה מתוך ראיית הצורך להקנות לכל אדם את הכלים להצליח בחייו על פי המטרות שיציב לנגד עיניו.
ההרצאה תתקיים ביום חמישי, 8.3.2018 בשעה 20:15 בתוך מבנה "בית קינן", רחוב נתן אלתרמן 51, הרצליה. ההרצאה פתוחה לקהל הרחב אך מותנית ברישום בקישור הזה.
# בואו להיות הראשונים לפגוש את רם בן ברק, המשנה לראש המוסד לשעבר, שמגיע ביום שני הקרוב להרצליה, היישר לגרגא פיטיץ, שם הוא יספר לכם על חייו המעניינים.
# בדבלין, הבר האירי בהרצליה, ממשיכים עם ליינים שמחים בהם הקהל עולה על השולחנות והזמרים עושים שמח. הנה שני ליינים שאסור לכם לפספס.
תגובות