אזור התעשייה 50. צילום עזרא לוי
אזור התעשייה 50. צילום עזרא לוי

כפר סבא צמאה להכנסות, ודורשת לספח שטחים כדי להרחיב את אזורי התעשייה

מחלוקת בין משרד הפנים לעירייה לגבי היקף השטחים שתספח כפר סבא. ללא גידול בהכנסות עלולה העירייה להגיע לגירעון של 200 מיליון שקל בשנה

פורסם בתאריך: 7.1.18 09:33

נציגי עיריית כפר סבא ינסו לשכנע היום (א') את נציגי משרד הפנים להעביר לידי העירייה שטחים של המועצה האזורית דרום השרון, הסמוכים לאזורי התעשייה עתיר ידע ואזור התעשייה החדש וכן את השטח בו נמצאת מכללת בית ברל, במסגרת ועדת שינוי גבולות. בפגישה שנקבעה להיום, בין מהנדסת עיריית כפר סבא ענת צ'רבינסקי וגזבר העירייה לבין מנהלת תחום שינוי גבולות וחלוקת הכנסות, ומרכזת ועדות גאוגרפיות מרכז במשרד הפנים, מבקשים שני נציגי העירייה לשנות את החלטת המשרד לפיה בוועדת שינוי הגבולות ידונו רק בחלק קטן יחסית של השטחים שביקשה עיריית כפר סבא לספח לתחומה.

על פי בקשת עיריית כפר סבא, כפי שהוגשה למינהל השלטון המקומי במשרד הפנים באוקטובר 2016, יש ארבע חטיבות קרקע במועצה האזורית דרום השרון שהעירייה מבקשת להעביר לתחומה: 130 דונם צפונית לאזור התעשייה כס/50, 315 דונם צפונית לאזור התעשייה עתיר ידע, 150 דונם דרומית לאזור התעשייה עתיר ידע ו-300 דונם במכללת בית ברל. בסך הכל מדובר בכ-900 דונם יחד.

בתוך כך, מבקשת העירייה לספח לתחומה גם כ-320 דונם השייכים להוד השרון, ונמצאים בגדה הקרובה לכפר סבא של כביש 531.

"לצערי, משרד הפנים הוריד מהבקשה את בית ברל, את חלק מהשטח המשלים את אזור התעשייה עתיר ידע ושטחים סמוכים לאזור התעשייה החדש כס/50", אומרת מהנדסת העיר צ'רבינסקי, "הם הכלילו בקשה של חלק מדרום עתיר ידע ואת כל התוואי של 531. לאור זאת ביקשנו דיון דחוף של משרד הפנים כדי שתחיל את דיוני הוועדה עם כל הבקשות הרלוונטיות. אני לא מוסמכת לומר מה הסיכויים שלנו, אבל אני באמת חושבת שהבקשות שלנו מוצדקות".

אזור התעשייה עתיר ידע. צילום עזרא לוי

אזור התעשייה עתיר ידע. צילום עזרא לוי

הסיבות לבקשה היא מיעוט שטחי תעסוקה. "כיום תמונת המצב בכפר סבא מלמדת על נחיתות הבאה לידי ביטוי בהיקף נמוך של שטחי תעסוקה מניבי ארנונה, הרבה מתחת לממוצע ובהשוואה לערים שכנות במרחב בעלות מאפיינים סוציו-אקונומיים דומים כמו רעננה והרצליה", נכתב בבקשה. המשמעות היא, על פי הבקשה, כי מקורותיה הכספיים העצמאיים של העירייה, שגם תופסת את עצמה כעיר מחוז, מצומצמים והתוצאה היא רמת הוצאה לנפש נמוכה יחסית לערים השכנות.

כדי שתוכל העירייה לספק שירותים ברמה נאותה לתושביה הקיימים והעתידיים, וכן על מנת לייצר מקומות תעסוקה נוספים לאוכלוסייה המצטרפת, נדרשת העיריה להרחיב את היקף השטחים לשימושי קרקע מניבים. כדי לבסס את טענתה, מסבירה העירייה כי על פי תכנית המתאר צפויה כפר סבא למנות בשנת 2035 150 אלף תושבים, תוספת של 45 אחוז לאוכלוסיית העיר. ללא גידול מקביל במקורות הכנסה, העירייה עלולה להגיע לגירעון שנתי משמעותי בתקציב העשוי להגיע לכ-200 מיליון שקל.

מכללת בית ברל. צילום אריאל שליט

מכללת בית ברל. צילום אריאל שליט

חבר מועצת עיריית כפר סבא עמירם מילר הגיש שאילתה בנושא בישיבת מועצת העיר שהתקיימה בשבוע שעבר. מילר ל"צומת השרון": "הרעיון הוא להצמיד את קו הגבול בין כפר סבא להוד השרון ל-531 שזה באמת גבול ברור ולדעתי ההחלטה נכונה, אבל יש בו שני דברים שאני חושב שצריך לשנות: האחד זה בית העלמין של מגדיאל שעובר אלינו ואני לא חושב שזה יאה. זה בית עלמין ששייך להוד השרון ושיישאר אצלם. הדבר השני לגבי יער אוסישקין שגם הוא עובר אלינו. אני דואג שייעוד הקרקע יהיה לשימור ולא לבנייה. שני הדברים יעברו לוועדת הגבולות. מעבר לזה אני לא רואה שטחים גדולים שמצטרפים לגבול המוניציפלי של העיר שיש בהם משום הגדלת ארנונה והכנסות נוספות לעירייה".

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר