אוכל בצהרון של בית ספר שקד
אוכל בצהרון של בית ספר שקד

אם לילד בצהרון של בית ספר שקד: "בכל יום הילד שלי חוזר הביתה רעב"

הורים לילדים שלומדים בצהרון של בית הספר פתחו במאבק על איכות האוכל שמוגש בצהרון. הם מספרים שהילדים פשוט לא מוכנים לאכול וחוזרים הביתה רעבים

פורסם בתאריך: 30.11.17 09:29

הורים לילדים שלומדים בצהרון של בית ספר שקד, פועלים בימים אלו למען שיפור האוכל בצהרון, זאת לאחר שלטענתם הקייטרינג החדש  שנבחר במכרז בתחילת השנה מגיש לילדים אוכל מעובד ולא מזין שהילדים בקושי אוכלים. ההורים מודאגים בעיקר מתזונת הילדים שנפגעת בעקבות האוכל ונמצאים בימים אלו בקשר עם העירייה ועם חברת הקייטרינג על מנת ליצור שינוי. בשבוע הבא נקבע להורים מפגש טעימות של האוכל עם חברת הקייטרינג, אך ההורים סקפטיים ויודעים שטעימות מכוונת אינן מייצגות. בנוסף, טוענים ההורים, כי כלי הפלסטיק בהם מוגש האוכל החם נמסים והדבר מסוכן ופולט רעלים.

לטענת ההורים חברת הקייטרינג שפעלה כעשר שנים בצהרונים עד לשנה שעברה הייתה מאוד מוצלחת וההורים טוענים שהחלפת הקייטרינג מגיעה בעקבות צמצום העלויות. ההורים לקחו על עצמם לטעום בכלל יום את האוכל שמוגש לילדים בכדי לקבל חוות דעת בעצמם ורוב ההורים נכחו לגלות שמעבר למראה הלא טוב של האוכל הוא גם לא טעים וגם נראה ומרגיש מעובד.

"הקייטרינג שפעל בצהרון בשנה שעברה היה מוצלח", אומרת אם לילדה שלומדת בבית הספר, "השנה ניסו כנראה להוזיל עלויות בגלל הרפורמה בצהרונים וזה בא על חשבון התזונה. בחברת הקייטרינג טוענים שאין אוכל מעובד אבל זה לא נראה ככה ומעבר לזה זה גם לא טעים. אני לא יודעת מה התנאים שם אבל בסופו של דבר זה לא בריא ולא טעים ואפשר לעשות אוכל שהוא גם בריא וגם טעים".

אם נוספת לילד בצהרון מספרת שהבן שלה חוזר הביתה רעב כל יום. "הצוות של הצהרון מנסה לעודד את הילדים לאכול אבל הילדים פשוט מצביעים ברגלים, כי לא טעים להם. בהתחלה חשבתי שזה רק הילד שלי אבל מהר מאוד הבנתי שיש עוד הרבה ילדים במצב הזה. האוכל בצבע אפור, כל מי שמבשל יכול לראות שזה לא נראה טוב. לא ברור למה החליפו את הקייטרינג, זה מרגיש שהיה שם משהו לא ברור מאחורי הקלעים".

אוכל בצהרון של בית ספר שקד

אחת המנות שמוגשות לילדים בצהרון

"מה שלי הכי מפריע זה הנושא של כלי הפלסטיק", אומרת אם נוספת לילד בבית הספר, "הרי היה בגנים כבר מאבק על זה והחליטו להעביר לכלים מנירוסטה. כי לשים אוכל רותח בכלי פלסטיק זה מאוד לא בריא. אני הייתי בטוחה שנגיע לבית הספר ונמשיך עם הקטע של הנירוסטה אבל לא, מסתבר כשהילד שלך גדל ועובר לבית ספר אז הוא חוזר לכלי פלסטיק. זה ממש לא בריא ואני לא רואה סיבה לכך שאם בגנים הבינו והחליטו לעבור לנירוסטה לא ימשיכו עם זה בבית ספר".

מעיריית רעננה טרם התקבלה תגובה. לכשתתקבל נעדכן כאן.

תגובות

תגובה אחת
תגובה אחת
  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    צריך להסביר את נושא המזון הצהרונים וחבל שזה לא נעשה בכתבה.
    ראשית כלי נירוסטה.
    בגו הילדים יש 30 ילדים בצהרון, בצהריים מגיעים 3 מיכלי נירוסטה לגן, ובסיום הארוחה הסייעת אמורה לשטוף את 3 המיכלים משאריות המזון במטבחון של הגן, ולאחסן בטרמופוסטים כדי שיאספו למחרת.
    חובה לשטוף אחרת מצטברים חיידקים גם במיכלים וגם בטרמופוסטים.
    בבית הספר יש 200 ילדים בצהרון וכדי לספק את המזון יש צורך בסדר גודל של 20-25 מיכלי נירוסטה.
    גרוע מזה בבית הספר אין היכן לשטוף כמות גדולה של מיכלים, וגם אם היה המשמעות היא שהסייעת במקום לשבת עם הילדים ולהכין שיעורי ביית צריכה לשטוף מיכלי נירוסטה.
    להשאיר את המיכלים עם המזון במרום שיש בו ילדים וקחו לדוגמא יום חמישי, המשמעות הוא מקור לחיידקים ותחלואה לכח בית הספר.
    באשר למזון שהוא לא טעים, הרי ההורים בשיתוף משרד הבריאות קבעו הנחיות ברורות לאופן הכנת המזון.
    אוכל שהוא נטול מלח, תוספים, ללא שמן, לא מטוגן, עשוי מקמח מלא, וכולל קטניות אינו טעים לילדים.
    אבל אלו הנחיות החוק שנכנסו השנה.
    החוק קובע מה אסור לתת לילדים ומה לעשות שאוכל בלי המרכיבים הללו לא טעים.
    כמויות השומן, מלח, סוכר, סיבים תזונתיים נמדדים באוכל וכל ספק מזון נמדד בהם.
    זה לא שהאוכל מעובד. האוכל הוא בצורה הטבעית שלו, וכנראה שהוא לא טעים.
    מה שכל אחד מאיתנו עושה בבית , למשל קטשופ, ושניצל מטוגן עם צ’יפס אסור בבית הספר ובגנים.
    מקווה שההסבר יגיע להורים

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר