סלט פטה ובטטה קרנץ'
באדיבות השף אילן פנחס, רשת BBB (שנקר 11 הרצליה, קניון רננים רעננה, מתחם יכין פ"ת)
מצרכים
- מיקס תערובת חסה
- 1/2 מלפפון חתוך לטבעות עגולות
- 4 חצי עגבניות שרי
- 1/4 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 1/4 פלפל צהוב חתוך לרצועות
- 5 טבעות בצל סגול
- 5 זיתי קלמטה מגולענים
- 80 גרם גבינת פטה רכה
- כפית גרעיני חמנייה קלויים
- 1/2 לימון טרי סחוט
- כפית שמן זית איכותי
- בטטה גדולה
אופן הכנת צ'יפס בטטה קריספי
מקלפים את הבטטה בעזרת קולפן. לאחר הסרת הקליפה, מסובבים את הבטטה בתנועה קלה כנגד הקולפן ויוצרים כעשר רצועות דקות חצי עגולות. מטגנים את רצועות הבטטה הקלופה בשמן חם לזמן קצר ומעבירים לנייר סופג.
הרכבת הסלט
לקערת ערבוב יש להכניס את המלפפון, עגבניות שרי, זיתי קלמטה, פלפלים ובצל סגול. מתבלים במיץ לימון ושמן זית, מעבירים לקערת סלט ומעל מגרדים את גבינת הפטה. מפזרים את גרעיני החמנייה ומניחים את הצ'יפס בטטה הקריספי מעל הגבינה.
סלט קינואה
באדיבות קובי כץ, שף מסעדת "על המים", הרצליה
מצרכים
- 100 גרם קינואה יבשה (בישול בכוס מים רותחים)
- 50 גרם עדשי בזלת (עדשים שחורות)
- גזר מגורד
- חופן עלי ארוגולה
- חופן עלי רוקט
- לימון סחוט
- כף וחצי חמוציות
- כף אגוזי מלך
- מלח ופלפל גרוס
- סילאן
- טחינה גולמית
אופן ההכנה
בסיר עם מים רותחים מבשלים את הקינואה ואת העדשים במשך 8-10 דקות (מצב רך). בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים ומתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם. יוצקים מעט סילאן וטחינה גולמית מעל ומגישים.
סלט סלק ותפוחים
באדיבות רשת קפה ביגה, קניון כפר סבא הירוקה
מצרכים
- סלק בינוני חתוך למקלות דקים
- תפוח עץ חתוך למקלות דקים
- 50 גרם אגוזי מלך שבורים
- 50 חמוציות
- חצי גבעול סלרי פרוס דק
- 5 עלי בזיליקום פרוסים
- 100 גרם עלים צעירים או רוקט
- 30 גרם סילאן
- 4 כפות שמן זית
- מיץ מחצי לימון
- 100 גרם גבינת רוקפור מגורדת, או טבעות גבינת עזים מטוגנות עם קמח, ביצה ופירורי לחם.
אופן ההכנה
מניחים בקערה את הסלק ומעליו בוזקים את שמן הזית, מיץ הלימון והסילאן. מוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים ומעבירים לקערת הגשה יפה ומוסיפים מלמעלה את הגבינה המגורדת.
סלט הרים גלילי
באדיבות השף ניר מזרחי מקבוצת "קפה קפה" בטיילת מרינה הרצליה, סוקולוב 22 הרצליה, קניון רננים רעננה, משה דיין 16 פ"ת, שחם 36 פ"ת
מצרכים
- 150 גרם עדשים שחורות קטנות
- 50 גרם שקדים פרוסים מולבנים, קלויים
- 50 גרם פולי סויה (אדממה) חלוטים ללא קליפה
- 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים למקלות דקים
- 2 קולרבי בינוניים, קלופים וחתוכים למקלות דקים
- בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 חופן עלי נענע קצוצים (מי שאוהב – ניתן להוסיף עלי זעתר טרי)
- 50 גרם צימוקים בהירים
- 50 גרם קליפות הדרים מסוכרות חתוכות לקוביות
- חופן בצל ירוק חתוך לטבעות
- 50 מ"ל מיץ לימון טרי
- 100 מ"ל שמן זית איכותי
- 3-4 פרוסות דקות של צ'ילי אדום חריף (אם לא אוהבים חריף, ניתן לוותר)
- מלח ופלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
- 200 גרם גבינת ריקוטה "פרסקה"
אופן ההכנה
מכניסים את העדשים למים רותחים ומומלחים למשך עשר דקות, עד שהן מתרככות (אך לא נמעכות). מסננים ומצננים במים קרים עם קרח, לעצירת הבישול.
מכניסים לקערת ערבוב את העדשים השחורות, 2/3 מהשקדים הקלויים, פולי אדממה, קולרבי, גזר, פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק, צ'ילי חריף, בצל סגול, צימוקים וקליפות הדרים. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית. חשוב לתבל כראוי, כיוון שהעדשים סופחות את הנוזלים.
מעבירים לצלחת הגשה עמוקה. מעל הסלט מניחים פיסות מגבינת הריקוטה, מפזרים מעט זעתר, את שארית השקדים הקלויים ושמן זית. מגישים מיד.
סלט בורגול עדשים
באדיבות השף נדב מרום מרשת קפה גרג (אושילנד כפר סבא, המרינה בהרצליה, מתחם B בכפר סבא הירוקה, קניון G כפר סבא, קניון רננים רעננה, קניון שבעת הכוכבים הרצליה)
מצרכים
- כוס בורגול מושרה
- כוס עדשים שחורות מבושלות
- בטטה בינונית חתוכה קוביות 1 ס"מ, מתובלות במלח, פלפל שחור וסילאן – אפויות בתנור בחום גבוה
- חופן אפונה חלוטה קלות
- 2 עגבניות קצוצות
- פלפל אדום קצוץ
- 2 מלפפונים קצוצים
- בצל סגול קצוץ
- כוס אגוזים, שקדים ובוטנים מסוכרים מכל הסוגים
- 1/2 כוס חמוציות
- כף גדולה פטרוזיליה קצוצה
- כף נענע קצוצה
אופן ההכנה
לערבב הכל בקערה ולתבל בקורט מלח פלפל, שמן זית ומיץ לימון . מומלץ להמתין כחצי שעה לפני האכילה בכדי שכל הטעמים יתערבבו ויספגו.
תגובות