עמותת "אור ירוק" העבירה הדרכה בנושא האופניים החשמליים לכלל הפקחים ברעננה, זאת במטרה שיעבירו את הידע לבני הנוער במסגרת הבית ספרית, ובכך להכינם לרכיבה ברחבי העיר, בפן הבטיחותי כמו גם החוקי. הדרכה זו, שהועברה על-ידי מיה שהם, מנהלת חינוך ילדים ונוער בעמותת "אור ירוק", התקיימה ביחידת האכיפה העירונית בעיר, והיא נקבעה במסגרת היערכות הפיקוח העירוני לאכיפת החוקים החדשים החלים על רוכבי הכלים החשמליים הדו גלגליים. הפקחים העירוניים בראשותו רועי ולפיש, מנהל יחידת האכיפה העירונית, ראו לנכון להעביר הסברה מקדימה לבני הנוער, בטרם תחל האכיפה בעניין. כאשר מפגשים אלו כבר החלו להתקיים במספר תיכונים בעיר.
לפי הנתונים שבידי העמותה, מקרי ההיפגעות בתאונות אופניים חשמליים רק הולכים וגדלים בכל שנה. בני נוער הם בחתך האוכלוסייה בעלת הסיכון הגבוה ביותר לתאונות אופניים חשמליים, שכן פרט לחוסר ניסיונם על הכביש הם נוטים גם לפזיזות יתרה, על הכביש ומחוצה לו.
מנתוני העמותה עולה כי בשנת 2016 נפגעו 110 ילדים (מגילאי 0-14) בתאונות, כאשר רכבו על אופניים וקורקינטים חשמליים. למרות שעל פי חוק אסור להם בכלל לרכוב על כלים אלה. זוהי עלייה של כ- 10% לעומת שנת 2015 בה נפגעו 99 ילדים, ויותר מפי שניים לעומת שנת 2015 במהלכה נפגעו 54 ילדים כשרכבו אופניים וקורקינטים חשמליים.
מנכ"ל עמותת "אור ירוק", ארז קיטה: "מתן סמכויות אכיפה לפקחים העירוניים הם כלי חשוב במאבק בתאונות הדרכים ובצמצום מספר הנפגעים הגבוה בתאונות אופניים חשמליים. הסברה בקרב בני הנוער היא חיונית וחשובה אך במקביל יש לשלב גם אכיפה ונראות של הפקחים ברחובות העיר כדי למנוע עבירות תנועה. חשוב להבין כי רכיבה של ילדים בכביש מסוכנת מאוד מאחר ואין להם את היכולת לקרוא את מפת הסכנות ואין להם את הידע שבהשתלבות יחד עם כלי הרכב. החזרת הסדר למדרכות תחזיר להולכי הרגל את הביטחון ותצמצם את מספר הנפגעים הגבוה בתאונות אופניים חשמליים".
תגובות