משטרת ישראל פרסמה את נתוני הפשיעה ברשויות המקומיות לרבעון השלישי של שנת 2019 (חודשים יולי – ספטמבר), בהם גם הנתונים מהרצליה. על פי נתוני המשטרה, בחודשים שנבדקו, חלה עלייה במספר הפריצות לדירות, לעומת הרבעון השני של השנה (מרץ-יוני). מדובר ב-46 מקרים של פריצות לדירות לעומת 14 בתקופה הקודמת, עלייה של 230 אחוזים.
על פי הנתונים, חלה גם עלייה בין התקופות במספר גניבות הרכבים (40 לעומת 33) ומספר תיקי החקירה שנפתחו בהרצליה על ידי המשטרה (115 לעומת 89). מספר מקרי הגניבות מתוך רכבים לעומת זאת, נשאר זהה, ועומד על 23 אירועים מדווחים.
הנתונים אף מראים ירידה בעבירות מסוימות בין שתי התקופות: מספר העסקים והמוסדות שנפרצו ירד (10 לעומת 19), התושבים בהרצליה התלוננו פחות על מטרדים של רעש (497 תלונות לעומת 749), התלוננו פחות על חניות אסורות או הסגת גבול (1,187 לעומת 1,747 מקרים) ובאופן כללי, התקשרו פחות למוקד 100 (1,684 אירועי מוקד שנפתחו לעומת 2,493 בתקופה שקדמה לה).
הצטרפו לערוץ הטלגרם של צומת השרון הרצליה
מוקי
אני שואל למה אנשים פחות מתקשרים להיתלונן?כי יכול להיות שאף אחד לא יטפל בבעיה אז הם אומרים למה לנו להיתלונן .תחשבו על זה
אני
אתם יודעים למה נרשמו פחות תלונות? כי זה גם ככה כמו לדבר אל הקיר,
בין אם זה רעש, מהירויות בכביש או פקקים בלתי נסבלים ביציאה מהעיר… שלא נדבר על ההצפות בעיר מחצי שעה של גשם. אז קחו את הסטטיסטיקה הזאת ותעשו ממנה עפיפון.
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
הרצליה, עיר ללא רחמים
מישהו
אצלי כל הזמן יש רעש עד כה איזה אחת שתיים אבל אף פעם לא מתלוננים אין טעם באמת