קבוצת כדורשת של אנשים עם צרכים מיוחדים יחד עם קבוצת נשים באימון יוניפייד

לראשונה בהרצליה: כל המידע על פעילויות לאנשים עם צרכים מיוחדים במקום אחד

עיריית הרצליה, בשיתוף קבוצת הורים לילדים עם צרכים מיוחדים, הוציאה מידעון ראשון מסוגו שבו מרוכז כל המידע על חוגי מוזיקה, תיאטרון, בישול, כדורגל, אומנויות לחימה גלישת גלים ועוד - לילדים ולבוגרים עם צרכים מיוחדים

פורסם בתאריך: 7.10.19 14:28

עיריית הרצליה הוציאה בסוף השבוע שעבר מידעון ראשון מסוגו עם שלל פעילויות וחוגים לבוגרים, נוער וילדים עם צרכים מיוחדים ומשפחותיהם בהרצליה. המידיעון הוא פרי שיתוף פעולה של קבוצת הורים לילדים מיוחדים והעירייה, שיושבים יחד בוועדה לקידום אוכלוסיות מיוחדות שהוקמה לפני כמה חודשים.

בין החוגים תוכלו למצוא חוגי מוזיקה, תיאטרון, אפיה ובישול, תפירה, ספורט, כמו כדורסל, כדורגל, כדורשת, הוקי, אומנויות לחימה, צ'יקונג, גלישת גלים ועוד. חלק מהפעילויות והחוגים מתקיימים במועדון ניצן, מועדון חברתי לגילאי 60-22 עם קשיי למידה, הסתגלות ותפקוד, מקום מפגש ייחודי הכולל חוגים שבועיים ואירועים חד-פעמיים כמו מסיבות, בתי קפה, סרטים ועוד. גם באגודה למען העיוור, מועדון חברתי ללקויי ראיה ועיוורים, מוצעים חוגי העשרה, כמו תפירה, קרמיקה, אומנות, ריקודי עם, התעמלות מכשירים, הרצאות, הצגות, וטיולים משותפים. יש גם פעילויות המוצעות לילדים ובני נוער בעמותות ובתנועות נוער כמו כנפיים של קרמבו, תנועת נוער לילדים עם ובלי צרכים מיוחדים. גם בתנועת בני עקיבא יש קבוצה לבני נוער עם צרכים מיוחדים ושבט דקר צופי ים מקיים פעילויות חברתיות לאוכלוסיות מיוחדות, הפלגות עם מדריכים ושותפות מלאה לכל הפעילויות בשבט.

אחד החוגים המיוחדים הוא "רקשרים" המיועד לבני 21-12 ומתקיים בימי רביעי בשעה 18:30-17:00 לצעירים וב-20:00-18:30 לבוגרים, במועדון הכוכב השמיני בעיר. במסגרת החוג לומדים המשתתפים להקים הרכב משותף בהנחיית מפיק מוזיקלי. חוג נוסף המיועד לבני 17 ומעלה הוא "דניס הישרדות" שמעניק כלים לחיזוק הביטחון העצמי ופילות יכולות המאפשרות השתלבות טובה יותר באוכלוסייה. החוג מתקיים בקניון שבעת הכוכבים ומותאם לצורכי האוכלוסיות המיוחדות בעל מגוון רחב של לקויות. הפעילות מתקיימת בימי שישי ה-15:00-14:00.

לצעירים יותר בגילאי 8-4 מוצע חוג מוזיקה, כדורסל לגילאי שמונה ומעלה, קטרגל לגילאי 8-4, יסודות הספורט, הכנה למשחקי כדור, לגילאי 15-6 וטניס שולחן לגילאי 18-8.

יש גם פעילויות למשפחות מיוחדות, כמו פסיכודרמה המיועדת לקבוצת הורים לילדים עם צרכים מיוחדים הנמצאת בשלבי הקמה. הפעילות, שכוללת 12 מפגשים בהנחיית איש מקצוע, מאפשרת עיבוד והתבוננות מתוך תפקיד ההורה. מוצעת גם קבוצת ניווט – הכוללת פעילות משותפת לאחים ולהורים לילדים עם צרכים מיוחדים. פעם בשבועיים, במיקום משתנה, ייערכו מגוון משחקים ותרגילי ניווט במטרה ליצור חוויה מהנה ומקרבת להורים ולילדים.

"היוזמה היא פועל יוצא של הקמת ועדה לקידום אוכלוסיות מיוחדות", אומרת שרון מישקובסקי, אמא לנער עם מוגבלות, שמייצגת את הקהילה בהנהגת ההורים העירונית, בפורום החינוך המיוחד הארצי ובפורום הרווחה הארצי וחברה בקבוצת הורים מיוחדים הרצליה, "זו הפעם הראשונה שאנשי מקצוע מכל מיני דיסציפלינות ברשות, הורים וחברי מועצת העיר החברים בוועדה לקידום אוכלוסיות מיוחדות, נפגשים בשולחן אחד ומעלים את הנושא של אנשים עם מוגבלויות בהרצליה. זה ממש לראות חלום שמתגשם. אנחנו שואפים גם שהעמותות ייקחו חלק בוועדה הזאת. אנחנו כבר הרבה שנים מבקשים שהגורמים הרלבנטיים בעיר ישבו וידברו אחד עם השני ויחליפו מידע וייצרו מענים בשיתוף פעולה. זה חיבור מאוד חשוב. כך כל אחד יודע מה השני עושה, אנשים יכירו וידעו למי לפנות ולהפנות כשנתקלים במקרים ובמצוקות וביוזמות של כל מיני גופים, שמישהו יסתכל קצת מלמעלה ויבין מה חסר ואיך אפשר להשלים את הפערים האלה. אחר כך אפשר לגבש החלטות ולפעול על פיהן במשרדי העירייה ובקרב העמותות וההורים. סוף סוף יש תהליך שיביא לזה, והוא הקמת הוועדה שבעזרתה נמשיך לקדם את האוכלוסיות המיוחדות".

מה חידש המידיעון?

"המידיעון הוא רק האמצעי, הפרי האמיתי הוא הריכוז של כל המידע. אחד הדברים שהכי חסרים לקהילה של ההורים לילדים עם צרכים מיוחדים זה ידע ומידע. אנחנו יכולים להשפיע על מה שקורה בעיר והחוברת הזאת היא התחלה של הנגשת מידע ומיצוי זכויות עבור הקהילה של המשפחות המיוחדות. בנושא של תחום הפנאי אין שום אתר או עמותה שמרכזים את התחום הזה בצורה הזאת וזה משהו מאוד נחוץ, זה ידע ייחודי שאי אפשר למצוא במקום אחר".

על מה אתם עובדים כרגע?

"אנחנו הולכים לשבת בנובמבר ולהכין תוכנית שנתית לשנת 2020. אנחנו כקבוצה מנסים להקים מרכז תעסוקה ולימודים לבוגרים וכרגע זה נתקל קצת בקשיים. אנחנו עובדים על הנושא של חינוך – איך אנחנו משפרים את התקשורת, ההכשרה למורים, לגננות ולסייעות. זה משהו שאנחנו עובדים עליו עכשיו עם הנהגת ההורים העירונית. אנחנו עובדים על בניית קהילה והרחבתה, שכמה שיותר הורים יידעו למי לפנות ושקורים דברים. גם הנושא של דיור בקהילה זה תחום שאנחנו מנסים לעבוד עליו, זה תחום מאוד גדול ואנחנו רק בתחילת הדרך בו. אנחנו נשמח לכל הורה שרוצה לעזור לקדם את זה. אנחנו ממשיכים לעבוד על הנגשה של אירועים עירוניים בשיתוף עם מחלקת תנו"ס והם מסייעים בהנגשה של אירועים כמו עדלאידע ואירועי העצמאות".

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר