"קמפיין #ME_TOO חשוב בעיקר לדורות הבאים", אמרה הדס שטייף, עיתונאית בגל"צ, בפאנל "#ME_TOO, כשהאקטיביזם המגדרי פוגש דיגיטל", בכנס DIGIT בבית הספר לתקשורת במרכז הבינתחומי הרצליה. את הפאנל הנחתה העיתונאית עינת פישביין, מייסדת שותפה במגזין "המקום הכי חם בגיהנום".
"התופעה לה אנחנו עדים כיום היא יותר משנה שנתיים ויותר מקמפיין #ME_TOO", אמר גיא לרר, מגיש "הצנרת" ברשת 13. "היה גל ברשת כבר בתחילת ימי הפייסבוק של נשים שצילמו באוטובוסים אנשים שהטרידו בזמן אמת. מה שהגיע לשיא עם ה-#ME_TOO זו צריבה שכבר קרתה, ושחקני המפתח כאן הם הגברים, שצריכים ללמוד ממה שהם רואים עכשיו ולשנות את ההתנהגות שלהם בעתיד. וממה שאני רואה, הם למדו ממה שקרה עכשיו".
"אוי ואבוי אם זה יישאר רק בשיח ציבורי ובעתונות", אמרה עו"ד מיכל גרא מרגליות, מנכ"לית שדולת הנשים בישראל. "אנחנו רוצות לשנות את העולם, גם דרך בתי המשפט. גבר שמרגיש שהואשם לא בצדק, יש לו הזכות לתבוע דיבה. לא הנשים הן שצריכות ללכת ולתבוע".
"אם פעם היית מחכה לתלונה במשטרה של המתלוננת, לפני שיכולת להמשיך עם סיפור, היום אתה לא צריך את זה", אמר איתי ולדמן, עורך MAKO. "אתה צריך לעבוד כמו בלש, להביא ראיות, ולבדוק עם המחלקה המשפטית אם המידע שיש לך מספיק".
על פרשת האמן בועז ארד שהתאבד לאחר שפורסם כי ניהל מערכות יחסים עם תלמידותיו אמר: "היו לנו הרבה עדויות. מה שקרה אחר כך היה טראגי, אבל לא בשליטתנו. אי אפשר שכזה מקרה יגרום לך לא לעשות את העבודה שלך וזו העבודה שלנו. על כל סיפור בועז ארד שאנחנו מפרסמים, יש הרבה סיפורים שאנחנו לא מפרסמים, כי אין מספיק מידע".
אודליה כרמון, א' ממשרד התחבורה בפרשת קצב, אמרה: "יש מודעות ובאזז לנושא, בעיקר כשמדובר במפורסמים או שהסיפור סקסי, אבל מבחינת ההתנהלות בשטח, סגרו את התיק עם ר' עירית אשקלון, עסקת הטיעון עם קסטיאל וכיוב'. המודעות חשובה אבל ההטמעה והיישום עוד לא שם".
כרמון סיפרה על המחיר הכבד הכרוך בהגשת תלונה. "תעשו גוגל ותראו סרט פורנו "שלי". 12 שנה אחרי, מי שהיה רוצה אולי להעסיק אותי או לצאת אתי, עושים גוגל ויש עלי הסתות ונאצות. המתלוננות משלמות מחיר שחלקן לא יכולות לאמוד בטווח ההיסטוריה שלהן".
הדס שטייף: "מי שאין לה תעצומות נפש, לא עומדת בזה. המתלוננות הנוכחיות והבאות יעברו שוב מה שאודליה עברה. התהליך רק בתחילתו".
תגובות