הרצליה מדורגת במקום הששי בהשקעה נטו בתושב והשקעה זו מתבטאת בסכום של 5,150 שקלים בשנה, נכון ל-2016. כך עולה מדו"ח שפרסמה חברת הייעוץ הכלכלי צ'מנסקי-בן שחר. במקום הראשון מדורגת תל אביב עם השקעה בתושב בסך 6,737 שקלים, אחריה רעננה, חיפה, אילת ורמת השרון.
בתחום החינוך מדורגת הרצליה רביעית עם השקעה נטו בתושב בסך 1,238, אחרי רמת השרון, נשר ורמת גן. בהשקעה נטו בתרבות מדורגת הרצליה ראשונה עם השקעה ממוצעת בתושב בסך 724 שקלים, כשהיא מקדימה את רמת השרון, תל אביב, רעננה וחיפה.
הישארו מעודכנים! הורידו את האפליקציה של צומת השרון הרצליה: באנדרואיד או באייפון
בהכנסות מנדל"ן מניב מדורגת הרצליה חמישית, עם הכנסה ממוצעת לתושב בסך 3,143 שקלים, אחרי תל אביב, אילת וחיפה.
הדו"ח מדגיש את הפערים בין הרשויות דרך ההשקעה נטו בתושב, המגיעים למאות אחוזים. כל עשר הערים העניות בארץ הן ערים מגזריות (ערביות או חרדיות) וההשקעה בתושב בהן היא פחות מאלף שקלים, לעומת 4-6.5 אלף שקל בערים המובילות את הדירוג.
לפי הדו"ח, שלושה משתנים משפיעים על האפשרות של היישוב להשקיע בתושב: תעריפי הארנונה, היקף המ"ר של הנדל"ן המניב ושיעור הגבייה. אותם משתנים אינם בשליטתן של הרשויות בלבד אלא בידי משרדי הממשלה, ולכן הרשויות כבולות ביכולת שלהן לנהל את עצמן. "ערים עשירות מושכות ומשמרות תושבים מרמה חברתית-כלכלית גבוהה וערים עניות מושכות (ו"משאירות") תושבים מרמה חברתית-כלכלית נמוכה – כך נוצר אצלן "מעגל העוני"", נכתב בדו"ח.
תגובות